banner388

Samsun’un Canik ilçesinde 1,5 milyon liralık yatırım

Samsun’un Canik ilçesinde Belediye Başkanı Osman Genç , 3 mahallede toplam 1,5 milyon lira değerinde yatırım açılışı gerçekleştirdi.

Samsun’un Canik ilçesinde 1,5 milyon liralık yatırım

Samsun’un Canik ilçesinde Belediye Başkanı Osman Genç , 3 mahallede toplam 1,5 milyon lira değerinde yatırım açılışı gerçekleştirdi.

06 Nisan 2017 Perşembe 15:46
Samsun’un Canik ilçesinde 1,5 milyon liralık yatırım

Samsun’un Canik İlçe Belediyesi kırsal mahallelerin kentsel dönüşüm projesi kapsamında yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. İlçe Belediyesi Uluçayır Mahallesi'nde 250 bin lira, Düzören Mahallesinde 500 bin lira ve Gödekli Mahallesinde 750 bin lira maliyetli yatırımlar törenle hizmete açıldı.


Canik Belediye Başkanı Osman Genç, açılış töreninde yatırımlarla ilgili yaptığı açıklamada "İbadethaneler bir şehir için çok önemlidir. Camiler o şehrin kültürüdür, değeridir. Şehir yalnızca insanların oturduğu, çalıştığı, akşam evine gidip uyuduğu mekan değildir. Dolayısıyla bir şehir sadece taş, toprak ve çimento ile meydana gelmez. Şehir, medeniyetin aynasıdır. 'Şehir, Medeniyet, ve İnsan' birbirini tamamlar. Şehre ruh kazandıran medeniyet ve kültürdür. Biz de kendi medeniyet kodlarımızdan aldığımız formülle, şehrimizi planlarken gelecekle alakalı bazı değerlerimizi göz ardı etmiyoruz. Yani şehirciliği sadece mekansal olarak bir beton olarak düşünmüyoruz ve şehirciliğin içerisine insanı da koyuyoruz.

Bugün tarihi kodlarımıza yeniden dönmek zorundayız. Şehirlerin de kendilerine özgü bir ruhu vardır. İşte bu ruhu oluşturan önemli etkenlerden biri de camilerimizdir. Belediye olarak yeni medeniyet tasavvuru çerçevesinde özellikle yeni mahallelerdeki okul ve camilerde çevre düzenlemeleri ve tadilatlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Çocuklarımız camilerimize daha yakın olsun, cami bahçelerinde çocuk sesleri yankılansın diye oyun grupları kuruyoruz. Okullarımız, geleceğimize yön verecek çocuklarımızın eğitim yuvalarıdır. Camilerimiz ise Allah’ın evidir. Bu nedenle bu iki kuruma ayrıcalık yapıyoruz

Camiler sadece namaz kılınan ibadethane değil, aynı zamanda birer toplanma yeri ve sohbet ettiği, Kur'an öğrendiği eğitim yeridir. Yeni medeniyet tasavvuru ve yeni neslin inşasında okul ve camilerimizi asla ayıramayız. Çocuklarımız eğitim yuvalarında çok daha iyi şartlarda ilim, irfan öğrenirken, camilerimiz de ahlaki ve manevi değerlerimizin korunduğu, öğretildiği yerlerdir. Ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte büyüyen bir şehir hedefimiz çerçevesinde, camilerimize yaptığımız yatırımları çok önemsiyoruz. Mahallelerimize yaptığımız bu yatırımlar vatandaşlarımıza ve ilçemize hayırlı olsun" dedi.


Açılış törenine katılan AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı da, "Başkanımız İmam-Hatip kökenli olması nedeniyle Allah korkusu ve yaratılanı yaratandan ötürü sevdiği için güzel hizmetlere atıyor. İbadethanelerimiz olan camilere ayrı önem vermesi çok önemli. Canik'te gerçekten güzel işler başarılıyor. İlçeye yaptığı yatırımlardan dolayı Başkanımızı tebrik ediyorum."  diye belirtti.


 Törene  AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Gebililer Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamit Altıntaş, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar .

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.