banner388

Büyükşehirden büyük proje

Ata sporu olarak bilinen at binme ve at sevgisini ön plana çıkartmak amacıyla Samsun’da örnek olacak bir proje hayata geçirildi.

Büyükşehirden büyük proje

Ata sporu olarak bilinen at binme ve at sevgisini ön plana çıkartmak amacıyla Samsun’da örnek olacak bir proje hayata geçirildi.

06 Nisan 2017 Perşembe 16:00
Büyükşehirden büyük proje

Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında Türklükle özdeş olan at sevgisi ve biniciliği il genelindeki tüm okullardaki öğrencilere tanıtılacak. Bu bağlamda başlatılan Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Atlı Spor Binicilik Tesisi tarafından ‘Atların Masal Dünyası’ projesi düzenlendi.

Tesis müdürü Maria Todorovska Omari koordinasyonunda yürütülecek projeyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm devlet okulları ile özel sektör tarafından işletilen eğitim kurumlarında öğrenim gören tüm öğrenciler, ata binecek.

İki yıl sürecek

İki yıl boyunca sürecek olan projede, öğrencilere at sevgisi ve tutkusunun aşılanması ve atlarla kaynaştırılıp binmelerinin sağlanması amaçlanıyor. Proje ile Büyükşehir Belediyesi, ata binmeyen hiçbir öğrencinin kalmamasını hedefliyor.

Atlı Spor Binicilik Tesisindeki hayvanları araçlarla okullara götüren seyisler, öğrencilere önce Türk tarihinin yazılmasında atların ne kadar büyük rol oynadığını anlatıyor. Akıllarda kalıcı temel bilgiler verdikten sonra da öğrencileri atlara bindirerek gezdiriyor. Atları okşayıp onlarla kaynaşan öğrenciler ise ilk kez ata binmenin mutluluğunu yaşıyor.

Atlı Spor Binicilik Tesisi Müdürü Maria Todorovska Omari, projeye büyük önem verdiklerini belirterek, Samsun genelindeki tüm okullarda etkinlik yapacaklarını söyledi. Atlarla öğrenciler arasında sevgi temelli bağ kurmak istediklerini ifade eden Omari, tüm oklulardan talep beklediklerini kaydetti. Omari, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a da teşekkür etti.

Son Güncelleme: 06.04.2017 16:06
Anahtar Kelimeler:
SamsunHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
...... 2017-04-07 09:40:38

Önce devlet okullarına gidin özel okullara değil hatırlatırım devlet okullarında okuyanlar çoğunlukla gariban öğrencilerdir. Özel okullara dünya kadar para veren aileler çocuklarını ata da bindirir uçağada söylememe gerek varmıydı...