banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunhaber.com'un Haberi Ankara'yı Karıştırdı

Haberimiz ses getirdi; AK Parti Genel Merkezi tarafından ANDY-AR isimli şirkete yaptırılan kamuoyu araştırmalarının Samsun da dahil bazı illerde maniple edilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıltılmak istendiği iddiaları ortalığı karıştırdı. 

banner269

Samsunhaber.com'un Haberi Ankara'yı Karıştırdı

Haberimiz ses getirdi; AK Parti Genel Merkezi tarafından ANDY-AR isimli şirkete yaptırılan kamuoyu araştırmalarının Samsun da dahil bazı illerde maniple edilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıltılmak istendiği iddiaları ortalığı karıştırdı. 

07 Aralık 2018 Cuma 10:41
Samsunhaber.com'un Haberi Ankara'yı Karıştırdı

Samsunhaber.com’da yayınlanan manipülasyon haberi bomba etkisi yarattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Samsun’un da bulunduğu bir çok ilde anketlerde “manipülasyon yapıldığı” yönündeki iddialar üzerine adeta seferberlik ilan etti. Samsun’da birçok ilçede yaptırılan ve bazı milletvekilleri tarafından manipüle edildiği söylenen şaibeli anketler iptal edildi. Aynı yerlerde son iki günde ikişer ayrı anket yaptırıldı. 

BİRÇOK İLÇEDE YENİDEN

İddialar üzerine bazı milletvekillerini azarlayan ve maniple edildiği anlaşılan anketleri hükümsüz sayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Samsun’un birçok ilçesinde yeniden anket yapılması için talimat verdiği öğrenildi. Bu kapsamda Atakum, İlkadım, Çarşamba, Kavak, Ladik, Vezirköprü, Havza ve henüz belirlenemeyen bazı ilçelerde farklı bir firmaya yeniden  
Anket çalışması yaptırıldı. 

ÜÇ DEĞİL BEŞ İSİM SORULDU

Bazı yerlerde vatandaşlarla birebir, yüz yüze yapılan anketler bazı ilçelerde ise telefonla vatandaşlar aranarak yapıldı. Maniple edilen anketlerden farklı olarak bu kez 5 aday ismi soruldu. Daha önce kazanması muhtemel güçlü adaylar elenerek soru dışı bırakılmış ve “Bu üç adaydan hangisini istersiniz” diye sorulmuştu. Böylece maniple edilen adayların ismi öne çıkarılmaya çalışılmıştı.  

ANDY-AR’DA SESSİZLİK HAKİM

ANDY-AR’a yaptırılan ancak bazı milletvekilinin bölge ekiplerine müdahalesiyle maniple edildiği öne sürülen anketlerle ilgili Külliye ayağa kalkarken söz konusu anket şirketinden henüz hiçbir açıklama yapılmadı. Samsun’da manipülasyon kuşkusu duyulan ilçelerde yapılan anket sayısı 5’e ulaşırken, son anketlerin ANDY-AR yerine farklı firmalara yaptırıldığı öğrenildi.  

MİLLETVEKİLLERİ NEREDE?

Olayın Külliyede yankı bulması milletvekillerini de tedirgin etti. Bazı milletvekilleri adeta sahadan çekildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bundan önceki seçimlerde de yine manipülasyon iddiaları üzerine “Anketlere güvenmiyorum” diyerek üç ay süre ile anket yapılmasını yasaklamıştı. 

Samsunhaber.com (ÖZEL HABER)

Son Güncelleme: 07.12.2018 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Elli5 2018-12-07 10:51:48

Samsunun bir tane işe yarar milletvekili yok.. Hepsi kendine çalışıyor yazıklar olsun ne diyelim..

Avatar
METİN 2018-12-07 16:09:38

Büyükşehir için neden anket tekrarlanmıyor

Avatar
DADAŞ 2018-12-07 13:58:01

Yazıklar olsun demek az kalır bunlara ALLAH HEPSİNİN BELASINI VERSİN....

Avatar
Pınar Gündüz 2018-12-07 17:08:42

Bu araştırma şirketleri her seçimde birilerinin kendilerini zengin etmesi içinmi kurulur anlamadım. İnandırıcılıklarının olmadığına adım gibi eminim. Bastır parayı seninle ilgili şişirilmiş anketler yapsınlar olsun bitsin.İstediğin aday varsa aynı yöntemle öne çıkarılsın. Parti genel başkanları ve aday belirleme komisyonları adayları bu anketlere inanarak belirliyorlarsa vay bu memleketin haline!!!

Avatar
Reis 2018-12-07 17:10:27

İister vekil olsun ister il başkanı ister işbirlikçi anketçi Reis bu çakalların ruhunu biliyor bunlara inanmaz!!

Avatar
Fatih Kıroğlu 2018-12-07 17:17:14

Arkadaşlar en güzel ve doğru anket nedir biliyormusunuz. O ilin yada ilçenin dünden bugüne o partinin kurucu il yada ilçe başkanları dönemlerinde görev yapmış yönetim kurulu üyeleri ile il genel meclis üyeleri ile mahalle başkanları ile ve o bölgenin akil adamları ile partinin bağımsız akil adamı tarafından birebir yapılan anket değil bir nevi dertleşmedir. Bu telefonla bile olur. en doğru ve dürüst yöntem budur. Hem geçmişe vefa hem onların fikirlerine saygıdır. Yoksa diğer ne yapılırsa yapılsın mutlaka üzerinde bir gölge şaibe olacaktır. Çünkü şaibeye açıktır.

Avatar
Fatih Artuç 2018-12-09 12:04:14

Reisi seviyorum samsunda anket yapılıyor ama sonuncu kişi baskan adayı oluyor bu halk mustafa demire oy atmaz reis kandırılıyorsun birde halka karış halktan ol halkdan iyice karışvatandasa kulak ver seni seviyorum

Avatar
Mustafa kilic 2018-12-07 16:57:59

Sahtekarlik meydana çıkması çok onemli bazi ilçeler seçimi kaybedebilir vekiller kendilerini dusunuyor