banner388

AK Parti'de skandal iddia! Anketler manipüle edilmiş!

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi tarafından ANDY-AR isimli şirkete yaptırılan kamuoyu araştırmalarının Samsun da dahil bazı illerde manipüle edilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıltılmak istendiği iddia ediliyor.

AK Parti'de skandal iddia! Anketler manipüle edilmiş!

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi tarafından ANDY-AR isimli şirkete yaptırılan kamuoyu araştırmalarının Samsun da dahil bazı illerde manipüle edilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıltılmak istendiği iddia ediliyor.

04 Aralık 2018 Salı 11:53
AK Parti'de skandal iddia! Anketler manipüle edilmiş!

Adalet ve Kalkınma Partisi her ay düzenli olarak yaptırdığı anketlerle kamuoyunun nabzını tutmaya çalışır. Yerel seçimler yaklaştıkça da anketler sıklaşmaya başladı. Bu anketler AK Partiye yakınlığıyla bilinen ANAR, ANDY-AR, POLLMARK ve DENGE gibi şirketlere yaptırılıyor. 

ANKETİ ÇARPITMIŞLAR

14 Aralık 2018 tarihine kadar il ve ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için hızlanan anket çalışmaları bazı il ve ilçelerde yeniden yaptırıldı. ANDY-AR’a yaptırılan ancak bir milletvekilinin müdahalesiyle Samsun’un da aralarında bulunduğu bazı illerde anketlerin manipüle edilerek anket sonuçlarının çarpıtıldığı öne sürüldü. Yeniden anket yaptırılan bu yerlerde daha önce adayların kesinleştiği biliniyordu. Ancak kesinleşmelerine rağmen bir çeşit kafa karışıklığı yaratılarak yeniden anket yaptırılması ve daha önce kesinleşmiş isimlerin anketlerde vatandaşlara sorulmaması manipülasyon yorumlarını daha da güçlendiriyor.

ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ

Söz konusu şirket ANDY-AR’ın vatandaşlarla yüz yüze yaptığı anketlerde 81 il ve ilçelerinde vatandaşlara üç isim soruldu. Ancak Samsun’da manipülasyon daha anket yapılırken uygulamaya konuldu. Buna göre, Samsun’da bir milletvekili, adayları genel merkez tarafından kesinleşen yerlerde yeniden anket yaptırmayı ve kendi adaylarına rakip olarak gördüğü güçlü adayları sorulan üç isim arasından çıkartmayı başardı. Böylece halk tarafından karşılığı bulunan ve kazanması muhtemel güçlü adaylar devre dışı bırakıldı.  

BAZI İSİMLER ÖNE SÜRÜLDÜ

Bu skandal iddiaya göre Samsun’da Çarşamba, Canik, Havza, Atakum, Vezirköprü, Kavak ve Ladik ilçelerinde bir milletvekilinin desteklediği adaylar lehine anketlerde yönlendirme yapıldı. İlk belirlemelere göre anketlerde Atakum’da Oğuzhan Serinkaya, Ladik’te mevcut Başkan Selim Özbalcı, Vezirköprü’de Adem Tuncer, Kavak’ta Salih Çelik, Havza’da AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir, Çarşamba’da Halit Doğan, Canik’te ise İbrahim Sandıkçı isimleri öne çıkarıldı.

KİM BU MİLLETVEKİLİ?

Olayın fark edilmesinin ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yanıltmak isteyen milletvekilini aramaya başladı. AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen söz konusu ANDY-AR şirketi bir dönem AK Partinin seçim çalışmalarını da yürütmüştü. Ancak daha sonra partiyle araları açılmış, uzun süre de bu şirketten araştırma hizmeti satın alınmamıştı. Yaşanan bu skandal olayla ilgili ANDY-AR kurucusu Uzman Araştırmacı Faruk Acar’ın bilgisi dahilinde olmadığı sanılıyor. 

Samsunhaber.com (ÖZEL HABER)

Son Güncelleme: 04.12.2018 18:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2018-12-04 14:45:06

Fuat Köktaş bu şehir'in çıban başıdır. Samsun'da Ak Partiyi büyük bir hezimet bekliyor. Yıllarca oy verdiğimiz partiye benim gibi bir çoğu oy vermeyecek. Cumhurbaşkanı bu işe el atacak ya da hezimet kapıda .

Avatar
RTE 2018-12-04 13:22:46

Samsun da bu milletvekilini bilmeyen mi var. Köktaş
Lakin Sayın Cumhurbaşkanımız bu duruma el atmaz ise Samsun da şok olacaklar. Halk göz ardı eden laz lobisi kaybedecek. Sokaklar dogruyu söyler.

Avatar
Sass 2018-12-04 13:31:19

Sizin devriniz bitiyor artık 17 senedir yaptınız

Avatar
Murat 2018-12-04 12:44:37

Kime oy verirsek verelim akp kazanacak kazanıyor. Sandığın dobinde bir sorun var

Avatar
ayakkabı kutusu 2018-12-04 13:05:38

vah vah yine mi kandırılmışlar

Avatar
Elli5 2018-12-04 12:07:10

anket bu hep manipüle etse ne olur. Skandallik bişey yok vatandaş alıştı artık bu işlere..

Avatar
Ali 2018-12-04 13:12:16

Seciminizden anketinizden bagirmalarinizdan bizi kandirip kandirilmalarinizdan ekranlardaki saatlerce muhabbetinizden yapmacık işlerden vs vAllahi biktik. Ne olur artik biraz insanlari düşünün. Altı üstü belediye çöp toplar ulaşım şu amme hizmeti yapar kim iyi yaparsa onu seçelim birakalim vatan millet din edebiyatini...

Avatar
Vatandaş 2018-12-04 12:37:20

Kim acaba bu milletvekili Allah Allah .kim olduğunu bilen varmı?