banner388

Samsun'dan Batı'ya Gözdağı

Esed rejimine ait kuvvetlerce sivil halka yönelik gerçekleştirilen kimyasal silahlı saldırıda hayatını kaybeden Suriyeli vatandaşlar için Batı’ya tepki gösteren Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, “Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi”ni yırttı.

Samsun'dan Batı'ya Gözdağı

Esed rejimine ait kuvvetlerce sivil halka yönelik gerçekleştirilen kimyasal silahlı saldırıda hayatını kaybeden Suriyeli vatandaşlar için Batı’ya tepki gösteren Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, “Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi”ni yırttı.

05 Nisan 2017 Çarşamba 16:06
Samsun'dan Batı'ya Gözdağı

Samsun Haber - Esed güçleri tarafından Suriye’nin idlib kentine kimyasal içerikli bombaların atılarak sivillerin öldürülmesi Samsun’da Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca protesto edildi. Saldırıda hayatını kaybeden siviller için Büyük Cami’de öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı.

Sarıalioğlu, "Bu katliamın asıl müsebbibi İslam dünyasıdır"

Kılınan gıyabi cenaze namazından sonra Genç Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Ali Sarıalioğlu yaptığı basın açıklamasında, "Bu katliamların tek suçlusu zalim Esed rejimi değildir. Esed rejimi onlarca yıldır küfrünü icra eden açık-aleni zulüm mesleğinin gereğini yerine getirmektedir. Bu katliamların tek ve yegane sorumlusu Rusya da değildir. Ruslar yüzyıllardır İslam’a düşmanlık besleyen, tarihi düşmanımızdır. O da mesleğini icra etmektedir. Bu savaşın tek suçlusu bin yıllık mağlubiyet psikolojisini mezhebine zerkederek İslam coğrafyasını ifsad eden İran’da da değildir.

‘'Ölülerin en büyük vicdani sorumluları biziz’’

Evet değerli kardeşler, bilinmeli ki bu katliamın asıl müsebbibi İslam dünyasıdır. En başta da Batı’ya bedenlerini de, ruhlarını da, vatanlarını da teslim eden Arap coğrafyasıdır. Onlardan sonra da asıl suçlular biziz. Bu ölümlerin en büyük vicdani sorumluları biziz, Müslümanların ilgisizliği ve vurdumduymazlığıdır. İslam ümmetinin tembelliğidir bunca acılara sebep olan. Sürekli tüketen ve hiç üretmeyen yığınlarımızdır hüzünlerimize kapı aralayan. Bin yıllık haçlı projelerine karşı projesizliğimizdir bizi tüketen. İslam coğrafyalarında yaşanan işgallere sadece ekonomik temelde bakacak kadar sığlığımızdır bizi savunmasız kılan. Evet, Halep’in, İdlib’in kazanamayanı ve kaybedeni olduğumuzu anlayamayacak kadar fakir dimağlara sahip olduğumuz içindir bu kuşatılmışlık" dedi.

“Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi artık bu gün sorunlarımızı çözmüyor”

Basın açıklamasının ardından İnsan Hakları Beyannamesi’ni yırtan Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, "Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi artık bu gün sorunlarımızı çözmüyor. Onun için sizlerin huzurunda Evrensel İnsan Hakları Beyannamesinin içeriği olan bu evrakı sembolü olarak burada yırtıyorum. Yeryüzünü zulme çeviren mazlum insanları yok sayan emperyalizme buradan sesleniyoruz; insan hakları beyannameniz sorunları çözmüyorsa bunlarla bizi avutmayın. Bizler Müslümanlar olarak yeryüzü mazlumları olarak yüreğimizin son anına kadar Suriye'de, Filistin'de ve dünyanın her yerinde mazlumlarla beraber olacağız" diye konuştu.

Etkinliğe İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, Genç Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Ali Sarıalioğlu, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Konuşmaların ardından grup sessizce dağıldı.

Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 05.04.2017 17:12
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHaberEsad
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatanperver 2017-04-05 17:25:12

Tek kelime ile mükemmel bir konuşma helali hoş olsun