banner388

Adalet Bakanı Bozdağ: CHP'li Hüsnü Bozkurt Samsun’a nasıl gidecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un söylemine tepki göstererek çok sert açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Bozdağ: CHP'li Hüsnü Bozkurt Samsun’a nasıl gidecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un söylemine tepki göstererek çok sert açıklamalarda bulundu.

05 Nisan 2017 Çarşamba 16:12
Adalet Bakanı Bozdağ: CHP'li Hüsnü Bozkurt Samsun’a nasıl gidecek

Samsun Haber - CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un açıklamasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Bozkurt'un geçtiğimiz günlerde “Buradan en az yüzde 60­65 ‘hayır’ çıkacak. Belki ‘evet’ çıktı, kimse heveslenmesin, biz yine Samsun’dan başlarız. Amasya’ya, Sivas’a gideriz, Ankara’ya geliriz, buradan İnönü’ye, Sakarya’ya, Dumlupınar’a, ulan sizi İzmir’e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de, sizin yedi göbek sülalenizi de, bütün emperyalistleri yine, İzmir’den denize dökeriz ama bu memleketi sizin gibi haramzadelere asla teslim etmeyiz. 16 Nisan günü ‘hayır’ çıkacak siz tıpkı Kaddafi, Saddam, Hitler, Mussolini gibi yok olup gideceksiniz” sözlerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sert çıktı.

Bakan Bozdağ yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Çok büyük bir saçmalık bu. Saçmalığı değerlendirmek yanlış olur. Zırva tevil götürmez derler. Anlaşılır gibi değil. ‘Evet’ diyen insanları denize dökülecek bir düşman olarak gösteriyor. ‘Biz bunu yapacağız sokağa çıkacağız, oradan denize gideceğiz’. Bu Türk halkını kin ve düşmanlığa sevk etmektir, ağır bir suçtur. Ben de onlara diyorum ki insanları yaşatmak vazifemizdir. Biz kardeşlerimizin denize dökmek değil, yaşatmakla mükellefiz. Bu lafı söyleyen adam bundan sonra Samsun’a, Sivas’a nasıl gidecek mi merak ediyorum. Memleketi Konya, Konyalılar ne der onu da merak ediyorum. Yanı başındaki komşusunu denize dökülecek düşman gibi, yunan gibi görmek, büyük bir ahlaksızlığı, seviyesizliği gösterir. Çok aşağılarda. Çukurdan daha çukur. ‘Evet’ desin, ‘hayır’ desin bütün vatandaşlarımızı yaşatacak bir siyasetin sahipleriyiz biz. Kardeşlik hukukundan da haberi yok. Komşuluk hukukundan haberi yok. Türk milleti Türkiye devletini yok etmeye çalışan düşmanları denize döker. Kardeşlerini denize döken Türk milleti olmadı. Hüsnü Bozkurt’u yaşatmak ve onun mutlu olmasını sağlamak için daha çok uğraşmamız lazım. Hasta bu, bunun tedavisi de ‘evet’den geçiyor. Sandıkta evet diyelim. Gelsin yanımıza nasıl denize dökülüyormuş göstersin.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.