banner388

Samsun’da tapu sorunu çözülüyor

Samsun’un Ayvacık ilçesindeki problem halini almış tapu sorunu çözüme kavuşuyor

Samsun’da tapu sorunu çözülüyor

Samsun’un Ayvacık ilçesindeki problem halini almış tapu sorunu çözüme kavuşuyor

08 Nisan 2017 Cumartesi 14:17
Samsun’da tapu sorunu çözülüyor

Samsun Haber - Ayvacık tapu müdürlüğüne intikal etmeyen 500 parselin akıbeti çözümleniyor. Bunun için gerekli ekipman ve geçici görevlendirmeler yapıldı bile. 

İller arasında Samsun’da var

Ayvacık ilçesinde kangren halini almış bu tapu sorunu hakkında değerlendirmelerde bulunan Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Hasan Özalban, vakıf şerhi bulunan, vatandaşların kullanımında ki gayrimenkullerin Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen 4 ilde ki taşınmazların Vakıflar Bölge Müdürlüğünce satışı yapıldığı belirtildi. Söz konusu illerden biri de Samsun

İntikal etmeyen 500 parsel söz konusu

Konuyu değerlendiren Hasan Özalban, ‘’Samsun’da Asarcık, Ayvacık, Canik ve Çarşamba ilçelerinde tapu devirleri yapılmaktadır. Vakıflar Bölge Müdürlüğünce Samsun ili Ayvacık ilçesindeki vakıflara ait bugüne kadar bin parselin satış işlemleri kullanıcılarına yapılmış, tapu devir işlemleri de Tapu Müdürlüğünce gerçekleştirilmiştir. Şu anda Vakıflar Bölge Müdürlüğünce satış işlemi tamamlanmış olup, Ayvacık Tapu Müdürlüğüne henüz intikal etmeyen 500 parsel bulunmaktadır. 
Samsun Valimiz tarafından bu parsellerin acil olarak devir ve tescillerinin yapılması talimatı üzerine, Bölge Müdürlüğümüzce de 10-14 Nisan tarihleri arasında Ayvacık Tapu Müdürlüğüne gerekli ekipman ve geçici görevlendirmeler yapılarak devir işlemlerinin tamamlanması planlanmıştır” dedi. 

Son Güncelleme: 08.04.2017 16:25
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberTapuTaşınmaz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.