banner388

Samsun'da meclis üyesi toplantıyı terk etti

Samsun'da Tekkeköy Belediye Başkanı Togar'a tepki gösteren, AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Hulusi Ekinci salonu terk etti.

Samsun'da meclis üyesi toplantıyı terk etti

Samsun'da Tekkeköy Belediye Başkanı Togar'a tepki gösteren, AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Hulusi Ekinci salonu terk etti.

05 Ağustos 2017 Cumartesi 09:57
Samsun'da meclis üyesi toplantıyı terk etti

Samsun haber - Tekkeköy Belediyesi ağustos ayı Meclis Toplantısı olaylı bitti. Belediye Başkanı Hasan Togar'ın başkanlığından yapılan toplantıda 11 madde görüşüldü. Bu maddelerin 9'u ise belediyeye ait taşınmaz arazilerin satışı oldu. AK Partili bazı üyelerin arazilerin satışına red oyu vermesine rağmen oy çokluğuyla geçmişti.

"BAKANLIKTA GÜCÜM VAR"


5. maddede yer alan 2078 ada 2 parselde mülkiyeti Tekkeköy Belediyesine ait olan 3 bin 945 metrekarelik taşınmazın belediye hizmetlerinde kullanılamayacağı için satışı oylandı. Ovanın koruma altında olması nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın izni olmadan burada işlem yapılamıyor. AK Partili Meclis Üyesi Aydın Çift’in “Üzerinde şerh olan bir araziyi satmak için belediye meclisinden karar almamız çok mantıklı değil. Şerhi kaldıralım sonrasında mecliste görüşelim" dedi.

Başkan Togar ise bunun üzerine, "Bu arazilerin üzerlerindeki şerhleri ben kaldıracağım. Bunu kaldırmadan kimse satın almaz. Yarım saat içerisinde şerh kaldırabiliriz" diye konuştu.

"Tarım Bakanlığı üzerinde bir gücünüz var o zaman" diyen Çift’e Başkan Togar da, “Evet var” dedi.


"KİMSE BEYNİNİ BANA SATMADI"


Satışı istenilen araziler Büyük Ova Koruma Alanı ibaresinin olması mecliste gerginliğe neden oldu. Mehmet Hulusi Ekinci, 7'inci maddenin görüşüldüğü sırada söz alarak tapuda sıkıntıların doğacağını belirtti. Başkan Togar, "Ben sıkıntılara alışığım, sen sıkıntı yaşamıyorsun sıkıntı bana kalıyor" dedi. Ekinci bu cevabın üstüne toplantıyı terk edip, "Kendine göre insan arıyorsun, kendine göre insan arama. Ben sana göre bir insan değilim. Burada şerh var. Meclisi yanıltıyorsun" şeklinde tepki gösterdi. Başkan Togar, "Burada kimse beynini bana satmadı" dedi.

"FİKİR TARTIŞILIR"


Meclis toplantısının ardından konuşan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Biz arkadaşlarımızın parti disiplinine uymamalarını 3 yıldır içime sindiriyorum. Erdinç ve Ahmet Kara arkadaşımız partili olmanın gereğini yerine getirdiler. Partilerde ve gruplarda her türlü fikir tartışılır. Ondan sonra ise alınan grup kararına uyulur. Bu siyasetin kuralıdır, eğiti ve kanunu budur. Kimse bağımsız meclis üyesi olmanın yolunu da kapatmamıştır. Bu meclis Tekkeköy ilçe tarihinin AK Partili ve CHP’lisi ile içinde tartışmalarda olsa en büyük hizmetlerine imza atma başarısını göstermiştir. Belediyeciliğin olmazsa olmazı krediler ve ihtiyacı olmadığı arazilerin satılarak kamu yararına hizmetler yapılmasıdır. Samsun’un 17 ilçe içerisindeki en başarılı belediyesidir. Seçim kitapçığımızın iki kat üzerinde yazmayan vaatleri gerçekleştirirken bütçesel anlamda da yüzde 96 ile bütçesini gerçekleştiren belediyeyiz” dedi.

Gazete Gerçek / Sezer Sezer

Son Güncelleme: 07.08.2017 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.