banner388

Dudak dolgusu yaptırmadan önce

Medikal Estetik Uzmanı Nihal Çalışkan Ergen, dudak dolgusu yaptırmak isteyenlerin öncelikle doktor dışında bu tarz uygulamalar yapabildiğini iddia eden kişilerden uzak durması gerektiğinin altını çizdi.

Dudak dolgusu yaptırmadan önce

Medikal Estetik Uzmanı Nihal Çalışkan Ergen, dudak dolgusu yaptırmak isteyenlerin öncelikle doktor dışında bu tarz uygulamalar yapabildiğini iddia eden kişilerden uzak durması gerektiğinin altını çizdi.

05 Ağustos 2017 Cumartesi 10:22
Dudak dolgusu yaptırmadan önce

Samsun HaberFBM Tıp Merkezi Medikal Estetik Uzmanı Nihal Çalışkan Ergen, güzellik salonu adı altında kuaför, estetisyen ya da hiçbir sertifikası olmayan kişilere kesinlikle sağlığın emanet edilemeyeceğini söyledi. Ergen, “Zamana yenik düşen her doku gibi dudaklarda da hacim kaybı ve dudak hattında bozulmalar görülmektedir. Eski dolgunluğunu kaybeden dudaklar kişiye olduğundan daha sert bir görünüm kazandırabilir. Yaş bağımsız yapısal olarak ince ya da asimetrik dudaklar için de dolgu bir tercih sebebidir” dedi.

KUAFÖRLERE, GÜZELLİK SALONLARINA SAĞLIĞINI EMANET ETMEYİN

Dolgu yaptırmaya karar veren kişilerin nelere dikkat etmesi konusunda bilgiler veren Ergen, “Öncelikle doktor dışında bu tarz uygulamalar yapabildiğini iddia eden kişilerden uzak durmalısınız. Güzellik salonu adı altında kuaför, estetisyen ya da hiçbir sertifikası olmayıp sadece izleyerek öğrendiğini iddia edenlere sağlığınızı emanet etmeyin. Evet, belki kozmetik bir işlem gibi lanse edilen bu tarz uygulamalar hekim dışı kişilerce yapıldığında ciddi sağlık problemlerini beraberinde getirmektedir. Kullanılan dolgu maddesinin ne olduğunu öğrenmeye çalışın. Dolgu piyasası oldukça zengindir, slikon, hyalüronik asit ya da kalıcılığı artırmak adına ilave edilen bazı kimyasallar içerenlerden hangisinin kullanılacağını öğrenin. Doktorunuzdan kullanım süresi hakkında da bilgi isteyebilirsiniz. Zaten bir sağlık kuruluşunda bu işi yaptıracaksanız bu bahsettiğim bilgilerin hepsi tarafınıza detaylı olarak anlatılacaktır” diye konuştu.

Uygun koşullarda yapılan dudak dolgusunun ardından doktorun talimatlarına uyulması gerektiğini ifade eden Ergen, “Öncesinde yaptırılan başka bir işlem, mevcut hastalık ve alerji durumunuzu da mutlaka doktorunuzla paylaşın. Yaptırılan bazı estetik işlemler arasında belirli bir bekleme süresi ya da yapılmaması gereken durumlar bulunmaktadır. İfade edilmediğinde doktorunuzun bunu bilmesi mümkün değildir. İşlem yapıldıktan sonra doktorunuzun talimatlarına uymalı gerekli gördüğünde kontrole gelmelisiniz. Tüm bunlara dikkat ettiğinizde hayalinizdeki dudaklara kavuşabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 07.08.2017 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.