banner388

Samsun'da işten çıkarılan çalışanlar sokağa döküldü!

Samsun'da işten çıkarılan çalışanlar tazminatlarının ödenmediği gerekçesiyle yürüyüş düzenledi.

Samsun'da işten çıkarılan çalışanlar sokağa döküldü!

Samsun'da işten çıkarılan çalışanlar tazminatlarının ödenmediği gerekçesiyle yürüyüş düzenledi.

09 Ekim 2018 Salı 14:13
Samsun'da işten çıkarılan çalışanlar sokağa döküldü!

Ankara merkezli bir market zincirinin Samsun'daki şubelerini başka bir firmaya devretmesi sonucunda işten çıkarılan 15 işçi, kendilerine tazminat ödenmediği gerekçesiyle protesto yürüyüşü düzenledi.

15 işçi, ellerindeki "Tazminatlarımız gasp edilemez" yazılı pankart ile, Gazi Caddesi üzerinde bulunan dev market zincirinin şubesine yürüdü. Çeşitli sloganlar eşliğinde haklarını savunan işçiler, market önünde basın açıklaması yaptı. 

Grup adına konuşma yapan Hakan Kaya, “Biz haksız ve hukuksuz yere tazminatlarımız ödenmeden işten çıkarıldık. Biz bugün hiçbir usulsüzlük yapmadan hakkımızı arıyoruz. Samsun’da toplam 202 kişiyi işten çıkardılar. Bizlere çeşitli oyunlar yaptılar ve mağdur ettiler. Bizi işten çıkartıp tazminatımızı ödemediler. Biz bir şey istemiyoruz. Biz hakkımız olan tazminatı istiyoruz. Bizim kimseyle problemimiz yok. Hak ettiğimiz paramızı bizlere ödesinler başka kimseden bir şey istemiyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 09.10.2018 14:55
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunTazminat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erhan... 2018-10-09 20:42:49

Yıl oldu siz daha paranızı alamadınızmı?Yürüyüşle olmuyomuş demekki...

Avatar
Atif 2018-10-09 14:31:29

500kez dedik tazminatlar devlet bunyesinde biriksin emekli olmadan iscide alamasin işverende istemesine orda biriksin hemde devlete hazineye katkısı olur

Avatar
Vatandaş 2018-10-10 01:49:56

Sulaş çalısanlarıda greve gidicek...
Yöneticilerin egitimleri zatif insanlari ezmeye calisarak hiç birsey elde edemezsiniz

Avatar
Veli can 2018-10-09 19:06:11

Makro market 31 Temmuz itibariyle tüm çalışanlarına çıkış verdi başka firmaya devrettiği için yeni alan firma tüm çalışanlara isten çıkmayın bizimle çalışın dendi eski çalışanları çoğu yeni firmada çalışmaya başladı makroyu ise mahkemeye verdi olayi yanlış yansitiyorlar adamin borcu var issizlik parasına güveniyor biraz akıllı olan insan isten ayrılmaz çalışırdı