banner388

Samsun’da anlamlı sergi

Samsun Cumhuriyet Meydanında bugün “Şüheda’ya Saygı yolculuğu”adıyla Çanakkale Şehitleri onuruna bir sergi gerçekleşti. 

Samsun’da anlamlı sergi

Samsun Cumhuriyet Meydanında bugün “Şüheda’ya Saygı yolculuğu”adıyla Çanakkale Şehitleri onuruna bir sergi gerçekleşti. 

16 Mart 2018 Cuma 18:40
Samsun’da anlamlı sergi

Samsun haber - Samsun Cumhuriyet Meydanında bugün, Çanakkale Şehitleri onuruna bir sergi gerçekleşti. Bu sergi aynı zamanda İlkadım Kent Konseyi bisiklet grubunun İlkadım’dan Çanakkale’ye olan 1300 kilometrelik yolculuğunun da sergisiydi. Grup, bisikletleriyle Samsun İlkadım’dan yola çıkarak Çanakkale’ye ulaştı. Hem Çanakkale şehitlerinin hem de bisiklet grubunun fotoğraflarından oluşan “Şüheda’ya Saygı yolculuğu” sergisinde İlkadım Kent Konseyi Genel sekreteri İbrahim Kurt açıklamalarda bulundu.

Başlattıkları bisiklet turu projesinden bahseden Kurt, “İlkadım Kent Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten bisiklet çalışma grubumuz var. Bu proje, bisiklet çalışma grubumuzun üyeleri tarafından hazırlanmış bir proje. Proje, içinden geçtiğimiz hassas sürece bağlı olarak hem 18 Mart Çanakkale Şehitler Haftası da esas alınarak böyle bir farkındalık oluşturmak adına İlkadım’dan Çanakkale’ye ‘Şüheda’ya Saygı yolculuğu’ adı altında bir bisiklet turundan oluşuyor” diye konuştu.

9 İLDEN GEÇİLDİ

Bu yolculuğa dört kişinin gönüllü olduğunu belirten Kurt, “Bu gönüllü olan arkadaşlarımızdan bir tanesi polis emeklisi, bir tanesi asker emeklisi, bir tanesi memur emeklisi, bir de turizmci genç bir kardeşimiz var. İlkadım’dan yola çıktılar, yola çıkarken Samsunlu Afrin şehidimizin kabrinden toprak aldılar. Onlara bir de Türk bayrağı teslim ettik. İlk durakları Merzifon oldu. Merzifon’da bir gece konakladılar. Bir de bu gezi boyunca 9 ilden geçildi. Bizim ekibimize her il sınırında, girdikleri ilin bisiklet gönüllüleri tarafından karşılandılar, o il sınırından çıkılana kadar refakat ettiler. 9 ilde de bu böyle gerçekleşti. Güzergahları Samsun, Çorum, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bursa ve Çanakkale oldu” dedi.

“ŞEHİT VE GAZİ DERNEKLERİNİ ZİYARET ETTİLER”

Çanakkale’ye ulaşıldığını söyleyen Kurt, “Dün akşam arkadaşlarımız Biga’ya giriş yaptılar. Bugün Çanakkale’ye ulaştılar. 18 Mart günü de Çanakkale Şehitliği’nde Samsun’dan aldıkları ve yolda uğradıkları bütün illerden aldıkları Türk bayrakları ve toprakları Çanakkale Şehitliği’ne ulaştırmış olacaklar, oradaki protokole teslim edecekler ve bu arada uğradıkları her şehirde ve güzergahta oradaki şehit ve gazi derneklerini, aynı zamanda kent konseylerini ziyaret ettiler. Geçtikleri şehitliklere uğrayarak oradaki şehit kabirlerinden toprak aldılar. Maksat bir bilinç oluşturmaktı, umarım hasıl olmuştur” şeklinde konuştu.

Haber: Dilek Alabulut

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.