banner388

Samsun'da ahıra giren adam gözlerine inanamadı

Samsun'un Bafra ilçesinde Erkan Canalp'a ait inek dördüz doğurdu.

Samsun'da ahıra giren adam gözlerine inanamadı

Samsun'un Bafra ilçesinde Erkan Canalp'a ait inek dördüz doğurdu.

13 Nisan 2017 Perşembe 10:39

Samsun Haber - Samsun'un Bafra ilçesi Yakındaş Mahallesi'nde bulunan ahırına giren Erkan Canalp gözlerine inanamadı. 40 senedir hayvancılık işiyle uğraşan 53 yaşındaki Canalp'a ait inek tam tamına dördüz doğurdu. 


Canalp yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Her sene ikiz doğuran hayvan bu yıl dördüz doğurdu. Çok şaşırdık. Bize sürpriz oldu” dedi. Hayvanın cinsinin montofon olduğunu belirten Canalp, “Benim 3 tane oğlum var. Hayvancılık işiyle uğraşıyoruz. Hayvanlar da evladımız gibi. Bu yavruların ufak çocuktan farkı yok. Gece saatlerinde dünyaya geldiler. Biz de biberonla ilk sütlerini verdik. Yavruları bizden isteyen oldu ancak şuan satmayı düşünmedik. Dördüzlerin 3’ü dişi, biri de erkek olarak dünyaya geldi. Bir de simental cinsi ve ismi Kral olan ineğimiz var. Her sene ikiz doğurdu. Bu sene ondan da dört bekliyoruz inşallah" dedi.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesinden akademisyenler, bu durumun nadir rastlanıldığını söyledi.

Son Güncelleme: 18.04.2017 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.