banner388

Antikacı Gibi Menemenci

Samsun’un Kavak ilçesindeki işletmesinde kısa sürede bir marka haline gelen “Kel’in Yeri” adlı menemenci, müşterilerinin hem damak tatlarına hem de bulundurduğu antika eşyalarla gözlere hitap ediyor.

Antikacı Gibi Menemenci

Samsun’un Kavak ilçesindeki işletmesinde kısa sürede bir marka haline gelen “Kel’in Yeri” adlı menemenci, müşterilerinin hem damak tatlarına hem de bulundurduğu antika eşyalarla gözlere hitap ediyor.

13 Nisan 2017 Perşembe 10:46
Antikacı Gibi Menemenci

Samsun HaberSamsun’un Kavak ilçesine bağlı Çakallı mevkiinde hizmet veren Cengiz Toprak’a ait olan ve “Kel’in Yeri” adlı işyerine gelen müşterilerini şaşırtıyor. Yöreye özgü yaklaşık 100 yıllık eşyalar işyerinin her yerinde sergileniyor. Aralarında gaz lambaları, yük taşımaya yarayan sepet, radyo, bakır tas, güğüm, sini gibi 100 yıllık eşyaların bulunduğu ilginç sergi vatandaşlar tarafından oldukça beğeni topluyor.

“FARKIMIZ, İYİ VE KALİTELİ HİZMET”

Çok sayıda menemencinin olduğu bölgede nasıl fark oluşturduklarını anlatan Cengiz Toprak, “Bizim diğerler işletmelerden farkımız, iyi hizmet, kaliteli hizmet, güleryüz ve mekanımızın antika eşyalar barındırması. İnsanlar eskiden gördükleri, bilmedikleri veya hiç karşılaşmadıkları eşyalarla burada karşılaşıyorlar ve bu onların çok hoşlarına gidiyor” dedi.

“GAZ LAMBASI İÇİN TOKAT’A GİTTİM”

Antika eşyalarla ilgili konuşan işletmeci Toprak, “Antikaları genelde çevre ilçelerimizdeki köylerimizden ve bölgedeki diğer şehirlerimizden topluyoruz. Mesela bir gaz lambası için Tokat’a gittiğimi söyleyebilirim. Sivas’a bile gidiyorum. Gezmek için gitmiş olduğum başka yerlerde de eski olan ve antika eşya satanları ziyaret ediyorum. Ayrıca Samsun’da antika eşya bulma konusunda sağolsunlar bize destek olan arkadaşlarımız oluyor. Tabii, bu eşyaların parasını vererek alıyorum ve bazen ‘bizim de orada bir hatıramız olsun’ diyerek bize hediye ediyorlar. Eski mesleğim olan ayakkabıcılıkla alakalı olarak da bir çalışma yapacağım. Ayakkabıcılıkta kullanılan eski makinalarla ilgili bir ağabeyimiz bize bir hediyede bulundu. Yakın zamanda bu makinaları da işletmemizde en uygun yere koyacağız. Bu eşyalar gerçekten çok önemli ve de para ile bulunabilecek eşyalar değiller” diye konuştu.

BİR GELEN BİR KEZ DAHA GELİYOR

Bugüne kadar hiçbir müşterimizi, ‘buraya gelenler veya bundan sonra gelmeyecekler’ olarak görmediklerini ifade eden Toprak, “Bizim müşterilerimizin geneli sabittir. Yolun hareketli ve hareketsiz olduğu anlar vardır. Allah’a şükür bizim iş tempomuz buna rağmen hiç düşmez. Daha çok Samsun’da sabit müşterimiz olduğundan buradan gelenlerimiz hiç eksik olmuyor. İşletmemize gelen herhangi bir müşterimiz, bundan 3 yıl sonra da ‘biz buraya daha önce gitmiştik. Bizimle çok ilgilenmişlerdi’ diyerek tekrar yoldan geçerken uğruyor. Bunun yanında, aşırı ilgilenmekten memnun olmayan müşterilerimiz de oluyor. Ancak biz elimizden geldiği kadar müşterilerimize karşı hoşgörülü,  sevgili ve saygılı davranıyoruz” şeklinde konuştu.

“ASLINDA SEMAVER ÇAYI YAPACAKTIK”

Menemencilik işine nasıl girdiğini anlatan Kel’in Yeri Sahibi Cengiz Toprak, “Biz aslında bu işe bir anda girdik. Hikayesi çok uzun. Semaver çay yapma planımız vardı. Ancak ortak iş yapmayı planladığımız bir kardeşimizin trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle işler tamamen değişti. Sonra da menemen yapmaya başladık. Yani ‘çay yaparız’ diye düşünürken işlerimiz aldı başını yürüdü. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bu anlamda ise özellikle güvenlik güçlerimize güç kuvvet diliyorum. Ülkemizi çok sevmemiz lazım. Birlik olmamız gerekiyor. Mutlaka dualarımızın içerisinde güvenlik güçlerimiz de olmalı. Çünkü onlar olmasaydı, bizler buralarda huzurlu bir şekilde yaşayamazdık”  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nazlıcannadir 2024-03-13 13:10:58

harikaa menemen herkes