banner388

Samsun yine sele teslim: Yollar göle döndü

Samsun’da etkili olan sağanak sele dönüştü. Suyla kaplanan yol, cadde ve sokaklarda birçok araç yolda kalıp arızalandı.

Samsun yine sele teslim: Yollar göle döndü

Samsun’da etkili olan sağanak sele dönüştü. Suyla kaplanan yol, cadde ve sokaklarda birçok araç yolda kalıp arızalandı.

13 Haziran 2023 Salı 09:57

Geçen hafta selde 1 kişinin hayatını kaybettiği Samsun’da bu kez sağanak gece yarısında etkisini gösterdi. Sabahın ilk saatlerinde sel ve su baskını ile uyanan Samsunlular işyerlerine gitmekte zorlandı.

Selin en çok etkilediği yerlerden birisi ise İlkadım ilçesindeki Bowling Salonu’nun önündeki Atatürk Bulvarı oldu. Bulvar’ın Sinop’a gidiş istikameti tamamen yağmur sularıyla kaplanırken, araçlar da yolda kaldı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla mazgalları açmaya çalışırken, engelli, hamile ve hastalar olay yerine gelen ambulans ile tahliye edildi. Yolda kalanların arsında Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram’da vardı. Bayram’ın sel sularından etkilenen ve arızalanan aracı olay yerine gelen çekici ile çekildi.

"SANAYİ BÖLGESİNDE SUYUN TAHLİYESİNDE SIKINTI VAR"

İldeki son durum hakkında bilgi veren İlhan Bayram, “Geçen seferkinden çok şiddetli ve uzun süreli bir yağış var. Şu anda şehir içinde trafiği işler hale getirmeye çalışıyoruz. SASKİ ve belediye ekipleri çalışıyor. Sadece şu anda sanayi bölgesinde suyun tahliye edilmesinde sıkıntı var. Diğer yerlerde yağış kesildiği anda sistem çalışıyor, kısa sürede yollar açılıyor” dedi.

Sağanaktan etkilenen ve yolda kalan vatandaşlar ise bu yağışların geçen selden daha etkili olduğunu, Tekkeköy’den Samsun’a gelene kadar birçok yerde su birikintisi olduğunu ve birçok aracın yolda kaldığını ifade ettiler.

"ATAKUM'UN TÜM MERKEZ MAHALLELERİNDE SU BASKINLARI VAR"

Mimar Sinan Mahallesi'nde bir binanın istinat duvarı yıkıldı. 3 otomobil duvarın altında kaldı. Evlerin bodrum katları sular altında kaldı. Selden etkilenen yerlerde incelemelerde bulunan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, "Atakum'a ciddi bir yağmur yağdı. İklimler artık değişti. İlçemizin tüm merkez mahallelerinde su baskınları var. Bodrum katları suyla doldu, istinat duvarı çöken yerler var. Yaralı ve can kaybıyla ilgili şu anda bir şey biz ulaşmadı. Selin etkilerini silmeye çalışıyor. Sadece bana ulaşan bilgilere göre Atakum'da 7-8 mahallede su baskını var" diye konuştu.

3 İLÇEDE EĞİTİME ARA

İl Milli Eğitim Müdürlüğü selin ardından yaptığı açıklamada İlkadım, Atakum ve Canik ilçelerinde eğitime 1 gün (13 Haziran Salı) ara verildiğini açıkladı.

Son Güncelleme: 13.06.2023 10:01
Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun HaberSel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sade vatandaş 2023-06-13 10:14:30

A partisi b partisi yok kim iş yapacaksa o gelsin kardeşim artık, her defasında aynı şeyler. Yağış alan diğer Avrupa kentleri ne yapıyorsa onu proje olarak sunun yapın bari. Zor değil herkeste beyin var kullanmasını bilene.

Avatar
sefer 2023-06-13 11:58:30

mazgallar yetersiz .bir an önce sayıları arttırılmalı.

Avatar
Kimse kim 2023-06-13 17:47:19

Ankara İstanbul İzmir sel altında kaldı diye yırtınan zatlar neredesiniz.demekki her şey ALLAH'IN takdiri imiş belediyelik bir şey yokmuş değilmi yaygaracılar

Avatar
Gurbetci 2023-06-20 00:05:18

Malesef Altpapier yetersiz bir an önce alt yapi yapilmasi lazim avrupada böyle birsey görmedik buraya yagan yagmur oraya yagsa göl olur alt yapi yetersizliginden isini malesef dogru yapan yok denetim yok belediye gerkeni yapmiyor malesef bir an önce devlet büyüklerimiz buna bir çözüm bulmasi lazim slm lar