banner388

Samsun Valiliği'nden o habere açıklama

Samsun Valiliği "Öğretmenevleri Taşımalı Eğitim Kapsamında Yemek Hizmeti"yle ilgili çıkan haberlere açıklama yaptı. 

Samsun Valiliği'nden o habere açıklama

Samsun Valiliği "Öğretmenevleri Taşımalı Eğitim Kapsamında Yemek Hizmeti"yle ilgili çıkan haberlere açıklama yaptı. 

07 Temmuz 2018 Cumartesi 09:03
Samsun Valiliği'nden o habere açıklama

Samsun haber - Karadeniz Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Fikret Baştan, Öğretmenevlerinin akşam sanat okulları öğrencileri için okullara yemek verdiğini öne sürmüştü.

Samsun Valiliği konuyla ilgili açıklama yaparak "Öğretmenevleri Taşımalı Eğitim Kapsamında Yemek Hizmetiyle ilgili kurumların her türlü denetimine açık olarak yürütmektedir" denildi.


İşte Samsun Valiliği'nden yapılan açıklama;
 

"Ülkemizin birçok ilinde olduğu gibi, yasal mevzuatlar çerçevesinde gerekli şartlara ve belgelere sahip, yemek üretim ruhsatı bulunan İlimiz Alaçam, Bafra ve Kavak Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunca taşıma yoluyla eğitime erişimi sağlanan (Taşımalı Eğitimden Yararlanan) öğrencilere öğle yemeği hizmeti verilmektedir.

İlimizde yaklaşık 44.000 civarında öğrenci Taşımalı Eğitimden ve öğlen yemeği hizmetinden yararlanmakta olup, İl genelinde hizmet veren on öğretmenevi ve akşam sanat okulundan sadece yukarıda adı geçen üç Öğretmenevi ve A.S.O taşımalı eğitim kapsamında yemek hizmeti vermekte ve bu hizmetten yararlanan öğrenci sayısı yaklaşık olarak 7000 civarındadır.

Söz konusu hizmeti sunan öğretmenevleri bu hizmeti 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun istisnalar başlıklı 3. Maddesinin "e" bendi kapsamında ve Danıştay 13. Dairesinin 2015/582 Esas ve 2015/1707 Sayılı Kararları doğrultusunda, ilgili kurumların her türlü denetimine açık olarak yürütmektedir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
55 2018-07-08 00:54:47

Bende samsunda deprem oldu halk helak oldu sanmıştım nekadarda sevinmiştim ,yeni bir dürüst mert bir nesil gelir diye .

Avatar
Yusuf 2018-11-24 05:06:15

Ben bu haber yazınızdan
hiçbişey anlamadım