banner388

Bu iddialar Samsun’u sallayacak

Öğretmenevlerinin öğrenciler için okullara yemek verdiğini söyleyen Karadeniz Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Fikret Baştan, “Öğretmenevlerinin bu yaptıkları işin getirisini de nereye harcadıklarını merak ediyoruz” dedi. 

Bu iddialar Samsun’u sallayacak

Öğretmenevlerinin öğrenciler için okullara yemek verdiğini söyleyen Karadeniz Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Fikret Baştan, “Öğretmenevlerinin bu yaptıkları işin getirisini de nereye harcadıklarını merak ediyoruz” dedi. 

05 Temmuz 2018 Perşembe 18:53
Bu iddialar Samsun’u sallayacak

Samsun haber - Karadeniz Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Fikret Baştan Öğretmenevleriyle akşam sanat okullarının öğrenciler için okullara yemek verdiğini söyledi. Başkan Baştan, Karadeniz Yemek Sanayicileri Derneği olarak hukuki yollardan haklarını arayacaklarını söyledi. 

“Para kazanma yoluna gittiklerini düşünüyoruz”

Akşam sanat okulları ve öğretmenevlerinin bu işi para için yaptıklarını ifade eden Başkan Baştan, “Karadeniz Yemek Sanayicileri Derneği olarak büyük bir kitleye sahibiz. Bizler Karadeniz’in yaklaşık %10’una iş veren, %80’ine yemek veren firmalarız. Özellikle son dönemlerde önümüze bazı engellerin çıktığını görüyoruz. Bazen devlet esnafına eziyet mi ediyor sorusu aklımıza geliyor. Bu düşüncelerle baktığımız zaman işimiz yaparken devlete bağlı kamu kurumlarının özellikle öğretmenevlerinin ve akşam sanat okullarının bizim önümüze geçtiğini düşünüyoruz. Öğretmenevleri ile akşam sanat okulları öğrenci yemeklerini vermek istediklerini, ilçelerde de farklı hizmetleri sunarak para kazanma yoluna gittiklerini düşünüyoruz” diye konuştu. 

“Kesinlikle bu işi yapamazlar”

Öğretmenevlerinin kesinlikle bu işi yapamayacağını söyleyen Baştan, “4734 sayılı kanunun 3.maddesinde bu kanuna tabi olmayan alımlar sayılarak, istisnalar belirtilmiş olup, kanunun öngördüğü bir durumdan yararlanmak üzere, kanunun öngörmediği bir yolla kanun kapsamı dışında kalmak amacıyla işlem tesis edilmesi, 4734 sayılı kanunun amaç ve ilkeleriyle bağdaşmayacaktır. Son zamanlarda Samsun ilimizde ve ilçelerinde öğretmenevlerinin bu işe bir ağırlık verdiğini görüyoruz. Gerçekten bu işi yapıp devlete katma değer katan, istihdam sağlayan kişiler varken neden öğretmenevleri bu işi yapmaya çalışıyor. Öğretmenevlerinin bu yaptıkları işin getirisini de nereye harcadıklarını merak ediyoruz. Buradan kazanılan paraların ne şekilde harcandığını bilmiyoruz ve merak ediyoruz. Hukuki açıdan araştırdığımız zaman yaptığımız girişimler neticesinde öğretmenevleri ve akşam sanat okullarının böyle bir işi yapamayacağı kesinlikle geçmişteki Sayıştay kararlarıyla elimizde verilmiş kararlarla bellidir” şeklinde ifade etti.

Devletin bu konuda öğretmenevlerini iyi denetlemediğini söyleyen Baştan, “Bize sıkı denetim yapılırken öğretmenevleri ve akşam sanat okulları bu işi yaparken hiçbir denetime tabi tutulmadan, hiçbir şekilde taşıma araçlarına bakılmadan çalıştırdıkları insanların vasıflarına bakılmadan bu işleri çok rahat bir şekilde yürütüyorlar. Bu gördüklerimiz karşısında devlet bize ve esnafına eziyet mi ediyor diye düşünmeye başlıyoruz. O zaman bu iş çözülmeyecekse yaklaşık 35-40 bin çalışanımızla birlikte bizi de Milli Eğitime alsınlar. Esnaf olmak hata mı? Yapılan bu hareketleri art niyet olarak görüyoruz.  Yerel yöneticileri bu işe ve bize sahip çıkmıyorlar. Cumhurbaşkanımız buradaki siyasetçilerin bize sahip çıkmadığını görse onları işinde durdurmaz” dedi.

“Avukatlarımız çalışmaya başladı”

Hukuki yollardan işlem başlattıklarını dile getiren Baştan, “Samsun’un ilçelerinden Bafra, Kavak, Alaçam, Yakakent ilçelerindeki öğretmenevleri ve akşam sanat okulları bizim işimize el atıp önümüzü kapatıyor. Karadeniz Yemek Sanayicileri Derneği olarak konuyla ilgili olarak gerekli hukuki yollardan işimizi çözmeye çalışacağız. Hatta avukatlarımız çalışmaya başladı” diye ifade etti.

HABER: Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 06.07.2018 17:35
Anahtar Kelimeler:
SamsunöğretmenIddia
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2018-07-05 22:32:03

Öğretmen evleri bu işleri de gayet güzel yapmaktadır. Yatılı okul mdrlüğu yaptım ve bu yemek şirketlerinden çok muzdaripim.

Avatar
gözlemcii 2018-07-05 22:40:31

N'oldu milleti keklemeye doymadınızmı hala?

Avatar
Bunyooo 2018-07-06 08:38:05

Tekelciliğe alıştınız tabi. Esnafmış hah, dükkana girenin yüzüne bakmazlar. Selam veririz almazlar. Sanki ben onlara bişe satıyorum. Topunuz beter olun. Esnaf gibi esnaflar hariç tabi

Avatar
Gün çalış 2018-07-06 05:16:23

En güzelini yapıyor ögretmen evi ve akşam sanatlar .yeter artık halkı kazıkladığınız onlar daha sağlıklı ve hijyenik ortamda bişiriyorlar sizler neler kullandığınız belli değil. Bırakın ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI ILE OYNAMAYIN

Avatar
Alifuat 2018-07-06 07:51:14

Peki sizin kazandiklariniz nereye gidiyor bizde onu soralim

Avatar
Bu güzel hizmetten ötürü öğretmen evini kutluyoruz.basarilar 2018-07-06 08:45:35

Avatar
Vatandas 2018-07-05 21:58:13

Siz neden zamaninda sustunuz
Para tatlimiydi yoksa

Avatar
Murat Candar 2018-07-08 09:33:26

Öğretmenler evini Kutlarım. umarım toplu yemek fabrikalarında bir nebze olsun kalite artar