banner388

Samsun'un O İlçesinde İlginç İstatistik

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Vezirköprü ilçesinin ilginç bir özelliğinin olduğunu belirterek, “Normalde Türkiye’de nüfusun yüzde 70’i şehirlerde, yüzde 30’u veya yüzde 27’si kırsalda yaşıyor. Vezirköprü'de durum bunun tam tersi. Nüfusun yüzde 70’i köylerde, yüzde 30’u da ilçe merkezinde yaşıyor” dedi.

Samsun'un O İlçesinde İlginç İstatistik

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Vezirköprü ilçesinin ilginç bir özelliğinin olduğunu belirterek, “Normalde Türkiye’de nüfusun yüzde 70’i şehirlerde, yüzde 30’u veya yüzde 27’si kırsalda yaşıyor. Vezirköprü'de durum bunun tam tersi. Nüfusun yüzde 70’i köylerde, yüzde 30’u da ilçe merkezinde yaşıyor” dedi.

08 Mart 2017 Çarşamba 11:19
Samsun'un O İlçesinde İlginç İstatistik

Samsun Haber - Vali İbrahim Şahin, muhtarların şikayet, talep ve önerilerini dinlemek üzere Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen 'Muhtarlar Buluşması'na katıldı. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından '15 Temmuz Tarihi Değiştiren Direniş' belgeseli gösterildi.
Belgeselin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2014 seçimlerinden sonra sorumluluk alanlarının büyümesiyle birlikte Vezirköprü ilçesinin kırsalında da faaliyetlere başlandığını belirterek, belediye olarak yaptıkları çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Nüfusun yüzde 70'i kırsalda

Vali İbrahim Şahin toplantıda yaptığı konuşmasında, “Bu toplantılarımız sizlerle biraz dertleşme toplantılarıdır. Bizim bu toplantılardaki asıl gayemiz demokrasinin temel taşı olan siz değerli muhtarlarımızla bir araya gelmek, varsa sorunlarınız, talep ve önerilerinizi dinlemektir. Bu gün fırsat bulduk ve sizlerle bir araya geldik. Vatanımız için, ülkemiz için, bayrağımız için hepimizin 24 saat çalışması gerekiyor. Her birimiz ülkemizde, ilimizde ve ilçemizde daha iyiyi, daha güzeli ve daha müreffeh bir noktayı yakalayalım diye çaba sarf ediyoruz. Köylerimizde yatay yapıya özen göstereceğiz. Köyümüze, mimarimize yakışır çok katlı değil, az katlı, rahat yaşayacağımız yapay yapılara, evlere özen göstereceğiz. Mutlak suretle çok modern tarım ile uğraşacağız. Basit, dededen kalma, ucuz, kendimize bile yetmeyen şeylerle uğraşmayacağız. Vezirköprü ilçemizde sokak ıslah çalışmalarıyla ilgili buraya özgü mimariyi ayağa kaldıracağımız bir proje geliştirmemiz gerekiyor. Turistler ve çevre illerden ilimize gelenler sokak ıslahı ile yapılan yerleri ve bedestanı görecekler. Cerrahi Aletler Müzesini en yakın zamanda ilimize kazandırmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Bizler güzel olan her şeyde varız. Vezirköprü ilçemizin önemsediğimiz bir başka yanı daha var. Normalde Türkiye’de nüfusun yüzde 70’i şehirlerde, yüzde 30’u veya yüzde 27’si kırsalda yaşıyor. Vezirköprü ilçemizde bunun tam tersi yaşanmaktadır. Nüfusun yüzde 70’i kırsalda ve köylerde, yüzde 30’u da ilçe merkezinde yaşamaktadır. Onun için köylerimiz, mahallerimiz bizim için çok önemlidir” diye konuştu.

Vezirköprü’nün çok geniş arazilerinin olduğunu belirten Vali Şahin, “Bu arazilerin bir kısmı sulanıyor, bir kısmı ise sulanamıyor. Sulanabilen bu arazilerin bir kısmını damlama sistemiyle veya yağmurlama sistemiyle sulayacağız. O eski düzen sulama sistemini devreden çıkaracağız. Bununla ilgili olarak çalışmalar yapalım. Vezirköprü yolumuz gönül arzu eder ki, duble yol olsun. Gelirken gördük, yolda tamirler yapılıyor ve asfalt dökülüyor. Burayı ıslah edeceğiz. Burayı Havza’ya, Samsun’a, ana yola bağlarsak biz burayı biraz daha merkeze yaklaştırmış oluruz. Ulaşım ne kadar iyi olursa her şey daha rahat olur ve daha rahat çözülür. Vezirköprü ilçemiz muhafazakar, vatanperver, ülkesini, milletini, bayrağını seven ve milli duygularına bağlı bir ilçemiz olması bizleri mutlu ediyor. Muhtar Bilgi Sistemi kurulmuştur. Bu sistemle talepleriniz doğrudan en yetkili mercilere ulaşmaktadır. Ayrıca Valiliğimiz taralından sizlere dağıtılan talep formlarına yazdıklarınız, İl Mahalli İdareler Müdürlüğümüzce tek tek işleme alınmaktadır. Devletin en ücra köşedeki eli, ayağı, gözü, kulağı sizlersiniz. Hangi evin bacası tüter, hangi evde yas var, hangi evde düğün var sizler bilirsiniz. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ‘Siz Cumhurun Sesi, Milletin Özetisiniz’. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyor, mahallenizdeki her bir vatandaşımıza selamlarımı iletiyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Vezirköprü ilçesinin mahalle muhtarları sırayla söz alarak, mahallelerinde yapılan çalışmalar ve sorunlarla ilgili olarak görüşlerini, önerilerini ve taleplerini Vali Şahin ve Başkan Yılmaz’a aktardı.

Toplantıya Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İl Mahalli İdareler Müdürü Hayri Şen, ilçe protokol üyeleri ve Vezirköprü ilçesine bağlı mahallelerin muhtarları katıldı.

Son Güncelleme: 08.03.2017 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.