banner388

Samsun'un göbeğinde kaçak okul mu açıldı?

Samsun'un İlkadım ilçesinde Iraklı bir vatandaşın bir apartman dairesinde okul açtığı yönünde çıkan haberler üzerine CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, bir açıklama yaptı.

Samsun'un göbeğinde kaçak okul mu açıldı?

Samsun'un İlkadım ilçesinde Iraklı bir vatandaşın bir apartman dairesinde okul açtığı yönünde çıkan haberler üzerine CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, bir açıklama yaptı.

23 Aralık 2017 Cumartesi 11:34
Samsun'un göbeğinde kaçak okul mu açıldı?

Samsun'da Hürriyet Mahallesi Çiftlik Caddesi Refahiye Sokak'ta Iraklı bir vatandaş tarafından kaçak bir okul açıldığına dair çıkan haber üzerine değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Samsun'un ortasında bir mülteci okulu var ve fakat bundan kimsenin haberi yok. Milli Eğitim'in haberi yok, Samsun Valiliği'nin haberi yok. Sıradan Samsunlu yurttaş da artık kente yerleşen Arapların ne yaptıkları, nereye girip çıktıkları ile ilgilenmez oldu. Samsun Valiliği bünyesinde kurulan bir göçmen bürosu var. Sanıyorum yine Emniyet Müdürlüğü'nün bu alanla ilgilenen bir birimi var ama maalesef belki de ciddi bir güvenlik sorunu oluşturabilecek işlerin Samsun'da yaşanması, bir Samsunlu olarak bende endişe uyandırıyor. Yaklaşık 4 yıldır, Samsun'a yabancı bir kültürle iç içe yaşıyoruz. Son olay gösterdi ki, kente yerleşen Arapların ne iş yaptığına karışan olmadığı gibi, denetimleri de yapılmıyor. Madem ki göçmen olarak bu kente geldiler, adaptasyon için her türlü çalışmanın yapılması ve öğrenim çağındaki çocukların eğitim ve öğretiminin devamı için gerekli ve yeterli tedbirlerin alınması gerekirdi. " dedi.

"Vatandaş da ne yapacağını bilmiyor"

Çıkan bu haber sonrasında konuyla ilgili olarak Samsun Valiliğinin konuyla ilgili soruşturma başlattığını belirten Akcagöz, "Amis Hasair isimli bir Irak vatandaşı, bir apartman dairesinde okul açıyor ama duyarlı bir gazeteci, bunu haberleştirmese bundan haberimiz dahi olmayacak. Sözde okulun, tabelası yok ve içerde çocuklara ne öğretildiği de belli değil. Böyle laçkalık olmaz. Acaba Samsun'un başka bölgelerinde de bu tarz okullar var mı? Bu olayla özdeşleştirmiyorum ama zaman zaman ilimizde IŞİD militanlarının yakalandığını görüyoruz; IŞİD bir yere kamp kursa önce gazetelerden mi öğreneceğiz? Vatandaşa bu konuda hiç bir uyarı yapılmadı. Hiç bir sosyo-kültürel alt yapı çalışması yapılmadan Samsun'a göçmenler kabul edildi. Vatandaş da ne yapacağını bilmiyor. Şüpheli bir durumu ilgili kurumlara bildirecek olsa, hangi durumun şüpheli olduğu da belli değil. Iraklılar, fesiyle şalvarıyla ortalıkta geziyor. Vatandaş bunların hangisinin kime hizmet ettiğini ne bilsin. Denetim artırılmalı." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberTufan Kacagöz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-12-23 11:54:09

Türk Milletini ayakta tutan bütün değerlerin altına bombalar döşeniyor ve maalesef devlet göz göre göre buna müsade ediyor. Bir yanda masum ve temiz Türk insanı var olma mücadelesi veriyor karnını doyurup kirasını faturalarını ödeme derdinde gece gündüz çalışıyor, vergisini veriyor, askere gidiyor yeri geliyor şehit olan canının parçası evladını toprağa veriyor birileride bu insanların bu haklarının üstüne çöküp vatanını satan dedelerimizi sırtından vuran arap hainleri Türk ülkesine dolduruyor. Anladık mazluma yardım edelim ama bu insanlar canı isteyince ülkelerine bayramlaşmaya bile gidip gelebiliyorlar. O halde şehirlerimizde sokaklarımızda ne işleri var? Hepsini geri gönderecek yerli ve milli bir hükümet acilen gelmeli yoksa sonumuz kötü.

Avatar
Sasa 2017-12-23 12:25:06

Ne kadar mülteci varsa .......