banner388
banner390
banner410
banner408

Pazardaki son durum

Pazardaki fiyatların artması ve halkın fiyatları beğenmemesi üzerine pazarcılar fiyatlarla ve halkın Pazar fiyatlarını beğenmemesi ile ilgili konuştu.

banner269

Pazardaki son durum

Pazardaki fiyatların artması ve halkın fiyatları beğenmemesi üzerine pazarcılar fiyatlarla ve halkın Pazar fiyatlarını beğenmemesi ile ilgili konuştu.

23 Aralık 2017 Cumartesi 12:01
Pazardaki son durum

Samsun haber - Atakum Türk-iş Cuma pazarıdaki fiyatların gayet iyi olduğunu söyleyen pazarcılar fiyatların bu mevsimde fiyatlar düşük ve ilerleyen zamanlarda fiyatların daha da artacağından bahsettiler.

En uygun ürün patates ve soğan

Atakum Türk-iş Cuma pazarında fiyatların mevsime göre uygun olduğunu söyleyen bazı pazarcılar: “Fiyatların bu mevsimde iyi olduğunu söyleyen Pazarda ucuz şuanda İstanbul, Ankara’ya bakarak daha iyi olduğu söyleyen pazarcılar. Türkiye’nin en ucuz pazarı Samsun. Halkın fiyatlardan memnun olması lazım bu mevsimde fiyatlar gayet iyi. Zaten halk memnun olmazsa gelmez. Pazarda en uygun ürün patates ve soğan.”

Kış mevsimi pazarı kötü etkiledi

Kış mevsiminin girmesiyle hava şartlarından dolayı satışların kötü gittiğini ve memnun olmadıklarını söyleyen pazarcılar ise şöyle konuştu: “Halde çok pahalı bu da pazara yansıyor. Müşteriler beğenmiyor bizde beğenmiyoruz. Köylü kazanmıyor diyorlar ama en çok köylü kazanıyor. Satışlar çok kötü kış mevsimi girdi o yüzden satışlar yok.”

Değerlendirip vatandaşa sunacağız

Pazardaki en pahalı meyvenin çilek olduğunu söyleyen pazarcı: “Bu sıralar en pahalı meyve çilek ve kilosu 15 TL. Mevsimi olmadığı için pahalı ve sağlıksız olduğu düşünenler olsa bile tabi ki canı çekenler ve çocuklarına almak isteyenler var. Çok talep edenler var yemek için ve ülkemizde yetişiyorsa olması gerekiyor. Allah veriyorsa bizde değerlendirip vatandaşa sunacağız. Buraya Antalya, Mersin gibi illerden geliyor ve bize ulaşana kadar fiyatı artıyor. Halktan memnun olan da olmayan da var. Düşük aileler için zor oluyor ama sonuçta her meyveye 3-4 kilo versen 50-100 TL gibi bir parayla çıkacaksın.”

Büyük market ve AVM’ler bizi eziyor

Büyük marketlerin olmasından dolayı insanların büyük marketlerden kredi kartı ile almasından bahseden Atakum halkı: “İnsanların pazara çıkmaması ve büyük alışveriş merkezlerinin, büyük marketlerin bizi ezmesi kredi kartı kullanması ve halkın bizden alışveriş yaptırmaması kötü bir durum. Pazarda kredi kartı kullanılmadığı için 10 kişi olacaksa bir kişiye satılabiliyor.”

Haber: Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 24.12.2017 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
halil özbakış 2017-12-23 15:02:14

Bende bugün cumartesi ağabalide kurulan pazardayım fiyatlar gayet ucuz daha ne olsunki sadece domates 4 tl 5 tl başka ne pahalıı türkiye bu konuda dünyanın en uygun yiyecek pazarı helede samsun bence çok çokkkk iyii şükretsin vatandaş.

Avatar
ramazan 2017-12-24 01:33:42

fiyatlar ucuz diyen vatandaş heralde paran çok pazarı iyi gez anlarsın millet aç parasız

Avatar
aylapalaoglu 2017-12-24 02:54:00

Evet Samsun çok ucuz Şükretmek lazım Pazarlar tıklım tıklım müşteri dolu Doma
tes pahalı olabilir zaten kışın talepde az.Her bütçeye hitap ediyor pazar Hele taze
taze üretenlerden almak ayrı bir haz veriyor insana Marketlerde iki katı paha
lı oluyor sebze meyve Pazar kültürüde var Samsun halkında