banner388

Samsun polisi harekete geçti! Hasar tespiti yapılacak

Samsun'da oynanan Beşiktaş Konyaspor maçında yaşanan olaylarla ilgili emniyet harekete geçti. Statta hasar tespiti yapılacak ve 400 güvenlik kamerasının görüntüleri izlenerek suçlular tespit edilecek.

Samsun polisi harekete geçti! Hasar tespiti yapılacak

Samsun'da oynanan Beşiktaş Konyaspor maçında yaşanan olaylarla ilgili emniyet harekete geçti. Statta hasar tespiti yapılacak ve 400 güvenlik kamerasının görüntüleri izlenerek suçlular tespit edilecek.

07 Ağustos 2017 Pazartesi 17:16
Samsun polisi harekete geçti! Hasar tespiti yapılacak

Samsun Haber - Dün akşam Samsun'da oynanan Beşiktaş Konyaspor maçındaki olaylar nedeniyle polis, 400 kameranın görüntülerini inceleyecek. Samsunspor'un yeni Stadı, ilk kez resmi bir maça ev sahipliği yaparken maç sonunda statta büyük hasar oluştu. Maç boyunca sahaya yabancı maddeler atılırken maç sonunda ise Konyaspor ve Beşiktaş taraftarları sahaya girdi.


Konyaspor taraftarlarının sahaya attığı kelebek olarak bilinen bıçak ise hakem Fırat Aydınus tarafından saha dışına çıkarıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından maçta görevlendirilen 1200 polis ve 1100 özel güvenlik görevlisi, stattaki asayişi sağlama konusunda beklentilerin altında kaldı. Emniyet, olaylarla ilgili olarak 400 güvenlik kamerasının takibe alındığını belirtti.


STATTA HASAR TESPİTİ YAPILACAK

Samsunspor'un yeni stadında ciddi hasar meydana geldi. Taraftarlar koltukları yerlerinden söktü. Kale arkalarında bulunan fileler ise yerlerinden söküldü. Sahaya atılan maytap ve meşaleler ise çimlerde hasar oluşmasına neden oldu. Stattaki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü belirtildi.


BEŞİKTAŞ DERNEĞİNDEN SUÇ DUYURUSU 

Beşiktaş Samsunlular Derneği tarafından da dün akşam oynanan maçta yaşanan olaylarla ilgili Atiker Konyaspor taraftarları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Derneğin avukatı Mete Menekşe, suç duyurusunda, "Müsabakanın oynandığı esnada stada sokulması 6222 sayısı yasa ile yasaklanan kelebek diye tabir edilen bıçak Konyaspor taraftarları arasından müsabakanın oynandığı sahaya fırlatılmış, maçın hakemi tarafından bıçak gözlemcilere teslim edilmiştir. Bu olay canlı yayın esnasında tüm izleyiciler tarafından net olarak görülmüştür. Maçın bitiş düdüğünden sonra binlerce Konyaspor taraftarı 6222 sayılı yasa ile girilmesi yasak olan müsabakanın oynandığı saha içine girerek taşkınlık çıkarılmıştır. Müvekkilimiz olan kulüp futbolcularına saldırılmasını güvenlik görevlileri engellemiştir. Maçın oynandığı esnada Konyaspor taraftarı arasında 6222 sayılı yasa gereği sokulması yasak olan meşale tabir edilen yanıcı maddeler müsabakanın oynandığı esnada kalkılarak müsabakaya zarar verilmiştir. Konyaspor taraftarları arasından fırlatılan maytap çöp tenekesi müvekkil kulübün stat sorumlusu Ahmet Ateş'in başına isabet etmiş ve bu suretle Ahmet Ateş yaralanmıştır. Türkiye Futbol Ligi'nin başlamasına sayılı günler kala müvekkilimiz kulüp taraftarları tarafından hiçbir taşkınlık yapılmamışken iki spor kulübü futbolcuları arasında hiçbir gerginlik yaşanmamışken maçın hakemi tarafından tahrik oluşturulabilecek hiçbir karar verilmemişken ne amaca hizmet ettiğini anlayamadığımız şekilde çok güzel devam etmiş ve sonuçlanmış ve hatta Atiker Konyaspor lehine bir sonuç alınmışken bu tarz olayların sebebi tüm kamuoyunun gibi taraftarımızca da anlaşılamamıştır" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 07.08.2017 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şuayip 2017-08-08 08:43:13

bunları yapanları vatan hainliğiyle yarrgılanması lazım bunu yapanlar bence insan olamaz yazıklar olsun şerefsizler

Avatar
karadayı 2017-08-08 09:34:37

kameralar niye var tesbit edin tüm hasarı bunlardan alın

Avatar
onur 2017-08-08 18:55:37

passoligi boşuna mi yaptınız kuruşu kuruşuna alınsin