banner388

Samsun Kuyumcular Odas'ından flaş açıklama

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman flaş açıklamalarda bulundu.

Samsun Kuyumcular Odas'ından flaş açıklama

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman flaş açıklamalarda bulundu.

05 Mayıs 2017 Cuma 09:19
Samsun Kuyumcular Odas'ından flaş açıklama

Samsun haber - Altın fiyatlarının 17 TL gerilemesinin ardından Kuyumcular Odası Samsun Şube Başkanı Salih Özman, piyasanın umutlandığını söyledi. Gazete Gerçek'ten Sezer Sezer'e açıklamalarda bulunan Özman, "16 Nisan referandum sonrasında piyasalar bir süre aynı seviyede seyrederken, Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim sonuçlarını açıklamasından sonra döviz ve altın fiyatlarında düşüş görüldü. YSK’nın resmi açıklaması öncesinde CHP’nin itirazları ve bazı kesimlerce vatandaşların sokağa çıkmaya davet etmeleri bir nebze olsun piyasayı tedirgin etmişti. Piyasalardaki iyimser göstergeler de bu belirsizlikten dolayı bir süre gecikti. Bugün geldiğimiz noktada referandum sonucunun ‘evet’ olduğun açıklamasının ardından piyasalardaki canlılık kendini göstermeye başladı" dedi.

Özman, "Uluslararası piyasalardaki durum ve Amerika’nın iç siyaseti, Ortadoğu’daki durum ve Suriye’deki ABD ile Rusya ittifakı ile Opet üyesi ülkelerinin petrol fiyatlarını artırma çalışması döviz ve altın kurlarında düşüş yaşanmasına neden oldu. TL dolar kuru 4 TL’den 3,53’e gerilemiştir. Ons fiyatı Ortadoğu’da yaşanan gerginlikten dolayı bin 300 dolara kadar çıkarken, şimdilerde ise altın bin 230 dolara kadar geriledi. Bugün borsada işlem gören 24 ayar altının fiyatı 140 TL’ye kadar indi. Yılbaşından bugüne kadar en düşük rakamı gördü. Altın 2017 yılı içerisinde 157 TL’ye kadar çıkmıştı. Yaklaşık 17 TL’ye yakın düşüş kuyumcuları bir nebze olsun umutlandırdı. 2014 yılından bu yana iş yapamaz hale gelen ve 2 yılı kaybolan kuyumcu esnafımız 2017 yazında kaybolan yılları geri getirme çabası içerisinde. En son 2014 yazında güzel bir sezon geçiren kuyumcu esnafı 2015 yılında yanan iki seçim süreci, 2016 yılında yaşanan darbe girişimi iki yılımızın heba olmasına neden oldu. Döviz ve altın fiyatlarındaki düşüş vatandaşın alım gücünü bir nebze olsun yukarıya çıkartmıştır" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.