banner388

Samsun esnafı Ramazan'dan umutlu

Samsun'da esnaf Ramazan dolasıyla umutlarını arttırarak hazırlıklarını tamamladı.

Samsun esnafı Ramazan'dan umutlu

Samsun'da esnaf Ramazan dolasıyla umutlarını arttırarak hazırlıklarını tamamladı.

27 Mayıs 2017 Cumartesi 09:31
Samsun esnafı Ramazan'dan umutlu

Samsun haber - Samsun'da Ramaza'ın ilk günün de satışların artacağını umut eden esnaf hazırlıklarını tamamladı. Ramazan boyunca gıda sektörü işlerinde artış olacağını öngörürken tekstil sektörü ise Ramazan'ın son haftaları piyasaların hareketli geçeceğini belirtiyor.


Gazete Gerçek'ten Serhat Türk'ün esnafla yaptığı o röportaj

Arslan Aksoy; "İşlerimiz genel itibariyle durgun fakat referandumdan sonra bir kıpırdanma oldu. Artık Ramazan ayındayız. Biliyoruz ki Ramazan bereketiyle gelecektir. Gıda sektörü, lokantacılar hazırlık aşamalarını bitirdi fakat biz giyimciler bayram arifesini bekliyoruz. Malum, Ramazan ayında giyim işi olmaz ama bayramda yoğun olmasını bekliyorum. Bu aşamada tüm vatandaşlarının mübarek Ramazan ayını kutluyorum."

Adem Çakır; "Biz iftarda açık olacağız. Merkezi bir konumda olduğumuz için Ramazan ayı boyunca gün içinde de açık olacağız. Malum hastası var, yaşlısı var. Onlar yemek yeme mecburiyetinde. Tabii ki iftara da hazırlıklarımız çok iyi. Biz menü olarak değil, normal seçimle iftar vereceğiz. Yani dileyen ne isterse yiyebilir. Ramazan ayı bereketli geçecektir. Mübarek aydır. İnşallah bayram daha da coşkulu geçecek."

Şaban Atlı; "Ramazan ayımız geldi, insanlar iftarlık alışverişlerini yapıyorlar. Gördüğüm kadarıyla da et çok pahalı. Et pahalı olunca insanlar da tam porsiyon değil, yarım porsiyon yemek istiyorlar. Onun dışında Ramazan ayı boyunca iftarda ve sahurda açık olacağız. Tüm hazırlıklarımızı yaptık. Şahsen bu Ramazan çok bereketli geçecek. Ramazan’dan sonra da yazın iyi olacağını umut ediyorum Herkese iyi bayramlar dilerim."

Hikmet Kurt; "Biz aşçılar olarak Ramazan’da daha bir özenle yemekler yapacağız. Ağır ve yağlı emekler yerine hafif ve az yağlı yemekleri hazırlayacağız. Çünkü doktorlar böyle tavsiye ediyor. Bütün hazırlıklarımız tamam. Müşterilerimize sahurda ve iftarda hizmet vereceğiz. Herkese hayırlı Ramazan’lar dilerim. Umarım bayrama da ereriz."

Hüseyin Usta; "Biz fırın ustası olarak Ramazan’da elbette çalışacağız. Bizim için Ramazan ayı zor geçecek. Çünkü öğlenden itibaren fırını yavaş yavaş yakıyoruz. Malum, Ramazan ayı sıcak olacak. Bu yüzden hem oruçlu, hem de fırının başında olmak bizi yoracak ama Allah bir kolayını elbette verecektir. Tüm Samsun’un bayramını kutluyorum. Hayırlı Ramazan’lar."

Turan Soytürk; "Biz giyim esnafıyız. Ramazan’dan önce işlerimiz durgundu. Büyük ihtimalle ramazan ayında da durgun olur ama bayrama son 4-5 gün kala işlerimiz açılır diye düşünüyorum. Ramazan ayı boyunca tezgahlarımız açık olacak ama esas hazırlığımız bayram için olacak. Herkese iyi bayramlar, hayırlı Ramazan’lar diliyorum."

Emra Cibelik; "Ben inşaat ustasıyım. Mübarek Ramazan ayında bizim işimiz biraz zor olacak ama Allah elbet kolayını verecektir. Biz sabahtan iftara kadar bazen de teravih namazına kadar çalışacağız. Herhangi bir değişikliğimiz yok yani. Tüm Samsun’un bayramını kutluyorum. Allah oruçlarımızı kabul etsin."

Metin Adlı Sanlı; "Biz berber esnafı olarak tabii ki Ramazan ayı boyunca iftara kadar açık olacağız. İftara yarım saat kala kapatırız ve iftardan sonra açmayacağız. Sadece cumartesi günleri çalışacağız. Bizim esas yoğunluğumuz arife günüdür. Benim tavsiyem vatandaşlar tıraş olmayı arife gününe bırakmasınlar. Ayrıca arife günü de sahura kadar açık olacağız. Şimdiden hayırlı Ramazan’lar diliyor, herkesin bayramını kutluyorum. Yavrularımıza harçlık vermeyi unutmayalım. Bayramı bayram gibi yaşayalım."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.