banner388

Samsun’da yürek burkan hikaye

Samsun’un Bafra ilçesi Gökcesu Mahallesi’nde virane bir evde yaşam mücadelesi veren Tok ailesi, kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Samsun’da yürek burkan hikaye

Samsun’un Bafra ilçesi Gökcesu Mahallesi’nde virane bir evde yaşam mücadelesi veren Tok ailesi, kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

27 Mayıs 2017 Cumartesi 09:49
Samsun’da yürek burkan hikaye

Samsun Haber - Samsun’un Bafra ilçesinde yaşadığı maddi sorunlar nedeniyle bakamadıkları tek çocuklarını 12 sene önce yuvaya veren aile yardım bekliyor.


Tok ailesi, Bafra’nın Gökcesu Mahallesi’nde virane bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından verdiği kömürle kışı geçirmeyi başaran Tok ailesi kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.


“KIZIMI 6 YAŞINDA YUVAYA VERDİM”

49 yaşındaki baba Aziz Tok, “Sağda solda günlükle iş olduğu zaman çalışıyorum, çalışmadığım zaman boş kalıyorum. Bel fıtığım var, imkanlarım olmadığı için tedavisini yaptıramadım. 50 lira yevmiye ile iş bulursam çalışıyorum. Ağrılarım başladığı zaman da çalışamıyorum. Kızım 6 yaşındayken bakamadığımdan yuvaya verdim. O günden beri yuvada kalıyor. 18 yaşını 27 Ağustos’ta dolduracak ve yanımıza gelecek ama burada kalacak oda yok. Çocuğum yanıma geldiği zaman yatacak yeri yok. Çocuğumun yanımda rahat bir şekilde kalabilmesi için yetkililerden yardım istiyorum. Kızım liseyi bitiriyor. Liseyi bitirdikten sonra memur olacağını söylüyor ve ‘sizi bırakmam, bakarım’ diyor” dedi. 


“EV DURULACAK DURUMDA DEĞİL”

Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin, Tok ailesinin yardım çağrısına kulak vererek, “Gökcesu Mahallesi’nde ihtiyaç sahibi ailenin sosyal incelemesini yapmak için geldik. Eşya olarak ne yapabiliriz diye araştırma yapalım dedik ama ev durulacak gibi değil. Gelirken gıda desteğimiz oldu. Yatak, yorgan, giysi getirdik ama yatakları koyacak yer yok. Ev göçmek üzere, sadece bir odasını kullanıyorlar. Ailenin sevgi evlerinde kalan bir kız çocukları varmış, yaşı dolunca buraya gelecekmiş. Onun nerede kalacağı da soru işareti. Burada mümkün değil, kalamaz. Burada yapacağımız yardımlar bizi aşıyor, yetkililerden yardım bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 27.05.2017 10:10
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.