banner388

''Samsun Engelleri Aşıyor''

Samsun Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen “Samsun Engelleri Aşıyor” Yürüyüşü Bugün Gerçekleşti

''Samsun Engelleri Aşıyor''

Samsun Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen “Samsun Engelleri Aşıyor” Yürüyüşü Bugün Gerçekleşti

13 Mayıs 2016 Cuma 13:38
''Samsun Engelleri Aşıyor''

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş olan “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” kapsamında İstiklal Caddesi’nde yürüyüş yapıldı. Verem Savaş Dispanserinin önünde başlayan yürüyüş, cadde boyu yürünerek başlangıç noktasına dönülmesi ile son buldu.

RAMPA VE TUVALET İSTEDİ

Yürüyüş yapıldığı sırada yoldan geçen 55 yaşındaki engelli Gülsüm Yeğenoğlu, “Bu yürüyüşler sıkça yapılıyor. Yürüyüşler güzel fakat bizler için değişen bir şey olmuyor. Biz engelliler, şehirlerde engelli rampası ile engelliler için tuvalet istiyoruz. Rahat rahat şehirlerde dolaşmak istiyoruz” diye konuştu. 
Yürüyüşün sonunda açıklama yapan Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, “Bugünkü etkinliğimiz engelliler haftasıyla ilgili bir farkındalık oluşturmak içindi. Umarım, engelliliğin bütün zor yaşam şartlarının hepsinin ortadan kaldırılabildiği bir Ülkeyi ilerleyen zamanlarda umarım görebiliriz. Çocuklarımız da engellilerle dayanışma için buradalar. Yürüyüşe katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

DR. KASAPOĞLU: ENGELLİ İNSANLAR NE YAZIK Kİ DAHA DÜŞÜK KALİTEDE YAŞIYOR

Türkiye’de yaklaşık 8,5 milyon kronik olan hasta ile engellilerin bulunduğunu ifade eden Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu da, “Ülkemizde ortopedik, görme, işitme, dil ve konuşma ile zihinsel engelli oranı yüzde 2,5 olurken, kronik hastalığı olanların ise oranı yüzde 9,7’yi buluyor. Yaklaşık 8,5 milyon kronik hasta ve engellinin, yapılı çevrede hareketliliklerini kısıtlayan çok sayıda engelin ve uygun olmayan düzenlemelerin bulunması nedeniyle toplumsal hayata katılımda sorunlar yaşamaktadır. Bununla beraber engeli olan vatandaşların genel nüfusa göre daha düşük kalitede sağlık seviyesinde olduğu görülmektedir” diye konuştu.
Yürüyüş, yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.

 

Son Güncelleme: 10.06.2016 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.