banner388

Samsun DEAŞ Tutuklusu Kendini Savundu

Samsun'da güvenlik güçleri tarafından DEAŞ terör örgütü ile bağlatısı olduğu gerekçesiyle yaklanan 53 yaşındaki Mohamed Khalli suçlamaları reddetti.

Samsun DEAŞ Tutuklusu Kendini Savundu

Samsun'da güvenlik güçleri tarafından DEAŞ terör örgütü ile bağlatısı olduğu gerekçesiyle yaklanan 53 yaşındaki Mohamed Khalli suçlamaları reddetti.

02 Şubat 2017 Perşembe 18:03
Samsun DEAŞ Tutuklusu Kendini Savundu
Samsun Haber- Samsun'da güvenlik güçleri tarafından DEAŞ terör örgütü ile bağlatısı olduğu gerekçesiyle yaklanan  53 yaşındaki Mohamed Khalli suçlamaları reddetti. Khalli, suçlamaları kabul etmeyerek, "İstanbul'da tanımadığım birisi Samsun hakkında konuşuyordu. Merak edip Samsun'a geldim. DEAŞ ile herhangi bir bağlantım yok. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Fransa'da yaşamını sürdüren Fas uyruklu Mohamed Khalli, iddiaya göre 7 ay önce Türkiye'ye geldi. Samsun'a gelen Khalli, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından kaldığı otelde gözaltına alındı. Yanında bulunan iki tablet bilgisayar, cep telefonu ve düdüklü tencereye el konuldu. Tablet ve cep telefonunda DEAŞ'lı terörisletle görüntülerinin bulunduğu belirtilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Kocaeli'deki cezaevinde tutuklu bulunan Mohamed Khalli, bugün ilk kez yargılandı. 

Sanık Khalli, Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Kocaeli'deki cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada mahkeme heyeti tarafından tercüman aracılığıyla sanığa, "DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu, Samsun'a geldiğinde kaldığı otelde yapılan aramada 2 tablet bilgisayar, cep telefonu ve düdüklü tencere bulunduğu, yapılan incelemede telefon ve tabletlerde DEAŞ'a ait görüntüler bulunduğu, kendisinin Samsun'a DEAŞ adına eylem yapacağı, istihbarat raporuna göre 2015 yılında Fransa'dan Türkiye'ye Ebu Elyaf'ın yapacağı bombalama eylemine yardım etmek için geldiği" iddiaları soruldu. 

Tutuklu sanık savunmasında, Türkiye'ye turist olarak geldiğini, Ebu Elyaf denilen kişini tanımadığını belirtti. Örgüt üyesi iddialarını kabul etmeyen Mohamed Khalli, "Tencereyi Fransa'dan aldım. Polis benim odama geldiğinde elektrikli ocak da buldu. Yağ ve tuz da vardı. Herhangi bir Avrupa ülkesinde DEAŞ ya da terör örgütünden dolayı soruşturma geçirmedim. İstanbul'da tanımadığım birisi, Samsun hakkında konuşuyordu. Merak ettim ve Samsun'a geldim. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti, İnterpol-Europol-Sirene Dairesi Başkanlığı'na sanık hakkında irtibata geçerek DEAŞ veya diğer örgütleriyle bağlantısının olup olmadığını araştırılmasına, sanığın gerçekte de Mohamed Khalli olup olmadığını araştırılmasına, eksik evrakların giderilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 16 Mayıs'a erteledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ramazan 2017-02-03 17:55:26

ne işi var bu ipsiz tipsizlerin benim güzel memleketimde