banner388

Samsun'daki bu evler görenleri şaşırtıyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bir arada bulunan üç evin farklı mahallelere bağlı olması büyük şaşkınlık yaratıyor.

Samsun'daki bu evler görenleri şaşırtıyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bir arada bulunan üç evin farklı mahallelere bağlı olması büyük şaşkınlık yaratıyor.

24 Nisan 2018 Salı 10:13
Samsun'daki bu evler görenleri şaşırtıyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bir arada bulunan üç evin üçünün de farklı mahallelere bağlı olması görenleri şaşırtıyor. 

Kumral Mahallesi Küresırtı mevkiinde ikamet eden 65 yaşındaki Cezmi Ateş, 57 yaşındaki Mustafa Dokel ve 69 yaşındaki Ahmet Çiçek, her hanenin ayrı bir mahalleye bağlı olması yüzünden hizmet almada zorluklar yaşadıklarını dile getirdiler. Vatandaşlar, ilçeye 50 kilometre mesafede olan 3 haneli bölgenin yolunun büyük bölümünün toprak olması nedeniyle, özellikle kış aylarında ulaşımda sorunlar yaşadıklarını belirttiler.


 
Cezmi Ateş, kendi babasının Çorakdere Mahallesi’nden, Mustafa Dokel’in dedesinin Kumral Mahallesi’nden, Ahmet Çiçek’in dedesinin de Kocakaya Mahallesi'nden önceden gelerek bölgeye yerleştiklerini, bölgede yıl boyu ikamet ettiklerini söyledi. Bulundukları mevkiinin Kocakaya Mahallesi sınırları içerisinde olmasına rağmen muhtarlık olarak Çorakdere’ye bağlı olduklarını belirten Ateş, her hanenin hangi mahalleden geldi ise o mahalleye bağlı olduğunu ifade etti. 

"YETERLİ HİZMET ALAMIYORUZ"

 
Her mahallenin bir haneden oluşmasından dolayı yeterli hizmet alamadıklarını söyleyen Mustafa Dokel, ulaşım sorunu olduğundan çocukları okula zamanında gönderemediklerini, biri 13, diğeri 9 yaşında olan çocuklarını bu yıl birinci sınıfa gönderebildiğini, yalnızlıktan yatılı okula da veremediğini söyledi. 

Dokel, üç hanenin aynı muhtarlığa bağlanması halinde hizmet geleceğine inandığını kaydetti. Dokel ayrıca kendisine ev yapmakta zorlandığını ve bu konuda da destek beklediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şahriye 2018-04-25 08:05:48

Selamlar burayı bende gördüm çok güzel yerler gerçekten her Samsunlunun görmesi gerekiyor Atakumdan selamlar

Avatar
Baha 2018-04-25 19:54:34

Öncelikle şunu belirtmek isterim Samsunu Samsunlu vekili görmek isterim kafa tascı değilim,bu böyle olması erdemdir.