banner388

Samsun'da uluslararası öğrenci buluşması yapıldı

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda 10. Uluslararası Öğrenci Buluşması düzenlendi.

Samsun'da uluslararası öğrenci buluşması yapıldı

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda 10. Uluslararası Öğrenci Buluşması düzenlendi.

06 Mayıs 2017 Cumartesi 16:12
Samsun'da uluslararası öğrenci buluşması yapıldı

Samsun haber - Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu(UDEF) ve Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği işbirliğiyle 10. Uluslararası Öğrenci Buluşması düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program ülkelerin geleneksel şarkılarıyla devam etti.

60 ülkenin standının kurulduğu programda öğrencilerin ülkelerini tanıran geleneksel kıyafetler sergileniyor. 10. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın finali geniş bir katılımla 13 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak.

Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, "OMÜ'de 101 ülkeden 2 bin 642 öğrenci misafir olarak ülkemizde eğitim görüyor. Bu kardeşlerimiz adeta eğitim hicreti yapmak için şehrimize gelmiş bulunmaktadırlar. Bize tarihin bize yüklediği misyona sahip çıkmak adına bu kardeşlerimize yol gösteriyor, yardımcı oluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi tek vatan tek devlet tek millet tek bayrak olmak adına ümmet bilinciyle hareket ediyor; dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın bu kardeşlerimizle bütünleşiyoruz. Samsun halkı da bu kardeşlerimize sahip çıkıyor" diye konuştu.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Bu öğrencilerin OMÜ'deki toplam öğrenci sayısı içerisinde yüzde 5 oranında. Türkiye'deki toplam uluslararası öğrenci sayısı arasında da yüzde 3 civarındadır. Biz bu sayıyı daha yukarılara taşımak istiyoruz. Uluslararası öğrenci oranımızı yüzde 10 seviyelerine çıkarmak istiyoruz. Burada bir kültür paylaşımı söz konusu. Bu kültürel beraberlikler çok güzel sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Biz onların aramızda olmasından son derece mutluyuz. Onlara daha imkanlar sunabilmek için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Farklı kültürlerin farklı renklerin bir arada olduğu, bize önemli bir öğreti sağlayan, geleceğe daha güçlü bakmamızı sağlayan bu buluşma bu yönüyle çok anlamlı. Sadece Samsun'a Türkiye'ye değil dünyaya verdiği mesajla da çok anlamlı. OMÜ uluslararası öğrenci bakımından Türkiye'de önemli bir konumda. Artık OMÜ'nün uluslararası bir kimliği var. Cumhurbaşkanımızın dünyaya verdiği 'Dünya 5'ten büyüktür' mesajını bu meydanda bir kez daha görüyoruz" diye ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.