banner388

Samsun'da Tedirgin Eden Manzara

Samsun’dan Karadeniz’e dökülen Mert Irmağı’nda yaşanan balık ölümleri tedirgin etti.

Samsun'da Tedirgin Eden Manzara

Samsun’dan Karadeniz’e dökülen Mert Irmağı’nda yaşanan balık ölümleri tedirgin etti.

27 Ağustos 2016 Cumartesi 15:56
Samsun'da Tedirgin Eden Manzara

Samsun'un İlkadım ve Canik ilçelerini birbirinden ayıran Mert Irmağı’nda bu sabah işlerine giden vatandaşlar ırmak içerisindeki balıkların öldüğünü görerek durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler ve Samsun Valiliği’ne bildirdiler.

Irmaktaki balıkların ölümlerine bir anlam veremeyen vatandaşlar, “Irmağın üst kısmından pislikler geliyor. Irmağımız temizdi, fakat bu sabah kirli gördük ve ırmağın su seviyesinin biraz daha yükseltilmesi gerekiyor. Burası iki ilçenin tam ortasında kaldığından ilgilenen yok. Büyükşehir Belediyesi’nden ırmak içerisinde ıslah çalışmasını yapmasını ve ırmağın içini temizlenmesini istiyoruz." dediler.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, “Bize gelen ihbarlar sonrası hem Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hem de biz olay yerine gittik ve balık ölümlerini gördük. Bu konuda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ayrı bir çalışma da yaptı, hem kirli alandan hem de yukarıdaki alandan balık numunelerini ve su numunelerini aldık. Bunları analize gönderip, sonuçlarına göre işlem yapacağız. Konu hakkında Valimiz İbrahim Şahin de bilgilendirildi, gerekn ne ise yapılacak, ama şuan için sonuçlanan bir şey yok. Geçen yılda böyle bir durum yaşanmıştı” diye konuştu.

Son Güncelleme: 27.08.2016 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.