banner388

Samsun'da tarıma tam destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği çalışmalarla tarımsal üretimi arttırmayı amaçlıyor.

Samsun'da tarıma tam destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği çalışmalarla tarımsal üretimi arttırmayı amaçlıyor.

13 Ağustos 2018 Pazartesi 14:53
Samsun'da tarıma tam destek

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarım Komisyonu aracığıyla Vezirköprü ilçesinde 160 bin domates fidesi dağıtımı yapmıştı. Çiftçiler dikimi yapılan domates fidelerinden ürün almaya başladı.

Destelerden yararlanan 200 çiftçi, artan üretim ve fidelerin sağladığı yüksek verim nedeniyle iç piyasadaki fiyatları düşürmeyi hedefliyor. Ortalama 20 dönümde ekimi yapılan domatesler 3 TL'den tüketiciyle buluşuyor. Vezirköprü Tarım Komisyonu bu yıl 100 tona domates almayı hedeflediklerini açıkladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Vezirköprü ilçesinde dağıtılan 130 bin kavun ve karpuz fideleri 250 dönümlük alanda ekildi. Pazarlarda satışa sunulan kavun 2 TL ile 2.5 TL'den, karpuz ise 1 TL’den satılıyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamada “En büyük geliri tarım olan ilçemizde meyve ve sebze üretiminin artacağını düşünüyoruz. Çiftçi desteklerimiz ve yatırımlarımızla Vezirköprü tarımını daha da geliştireceğiz. Üretimle birlikte pazarlama da arttığında hem çiftçimiz hem de tüketicilerimizin memnuniyeti devam edecektir. Bu noktada çalışmalarımız daha müreffeh bir Vezirköprü içindir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.