banner388

Samsun'da robot fuarı açıldı

Samsun'da 23 Nisan Ortaokulu'nda öğrencilerin yaptığı robotlar, Robot Fuarı'nda sergilendi.

Samsun'da robot fuarı açıldı

Samsun'da 23 Nisan Ortaokulu'nda öğrencilerin yaptığı robotlar, Robot Fuarı'nda sergilendi.

08 Mayıs 2018 Salı 17:27
Samsun'da robot fuarı açıldı

Samsun haber - Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan KODLASAM projesi kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan robotlar Robot Fuarı'nda sergilendi.

Fuarı gezen davetliler robotları yakından incelerken Okul Müdürü Volkan Demirbağ yaptığı açıklamada, “Kodlama atölyesinde öğrenciler tarafından üretilen kodlama ve robotik çalışmaların ülkemizin teknoloji ve bilim alanındaki alt yapısının oluşturulmasına kaynaklık etmesi bizleri mutlu etmektedir. Okuyan, üreten ve geleceğini inşa eden nesiller yetiştirmek bizler için onur verici. Kurduğumuz kodlama atölyesinde kendi okulumuzun yanında birçok okul öğretmenleri ve öğrencileri de burada eğitim aldı. Samsun’un ilk Robot fuarını açmanın bu alanda bir çığır açma olacağı inancıyla hazırlanan bu fuar Samsun’a ve İlkadım'a büyük bir katkı sunacaktır” dedi.

Bilişim teknolojileri öğretmeni Nurullah Aksel, atölyede öğrencilere 3 boyutlu tasarım yapma, 3 boyutlu yazıcı kullanımı, algoritma oluşturma, blok tabanlı kodlama yapabilme ve robotik eğitimleri verildiğini ifade etti.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.