banner388

Samsun'da restorasyonuna milyonlar harcandı

Samsun'da bulunan tarihi Süleyman Paşa Medrese ve Camisi'nin restorasyon işlemi tamamalandı. 188 yıllık yapının restoresi 8 buçuk milyon TL'ye mal oldu.

Samsun'da restorasyonuna milyonlar harcandı

Samsun'da bulunan tarihi Süleyman Paşa Medrese ve Camisi'nin restorasyon işlemi tamamalandı. 188 yıllık yapının restoresi 8 buçuk milyon TL'ye mal oldu.

08 Mayıs 2019 Çarşamba 11:18
Samsun'da restorasyonuna milyonlar harcandı

Hazinedar Zade Süleyman Paşa’nın vakfiyesi olan ve 1831 yılında inşa ettirilen 'Süleyman Paşa Medrese ve Camisi'nin restorasyon süreci tamamlandı. Hizmete giren Süleyman Paşa Medrese ve Camisi aynı zamanda kültür turizmine de kazandırılacak. 

Canik Muhassılı ve Trabzon Valiliği yapan Hazinedar Zade Süleyman Paşa’nın vakfiyesi olan ve 1831 yılında inşa ettirilen Süleyman Paşa Medrese ve Camisi’nin restorasyon çalışmaları sona erdi. 2016 yılında Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışmalarına başlanan ve Saathane Meydanı Projesi içerisinde yer alan Süleyman Paşa Medrese ve Camisi 3 yıllık bir restorasyon sürecinden geçti. Yaklaşık 20 kişilik bir ekipce titiz ve aslına uygun bir restorasyon sürecinden geçen medrese ve cami at nalı şeklinde bir plana sahip. Yağma tuğladan inşa edilen ve iki katlı olan medrese ve caminin üç tarafı kapalı bir avlu şeklinde. 500 metrekare alana sahip olan ve restorasyonuna 8 buçuk milyon lira harcanan Süleyman Paşa Medrese ve Camisi çevre düzenlemesinin ardından kültür turizmine de kazandırılacak. 

MİLYONLAR HARCANDI

Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Ceyhan Şen, Süleyman Paşa Medrese ve Camisi’nin restorasyonuna 2016 yılında ihale neticesinde başladıklarını söyledi. 2019 yılı Şubat ayı sonlarında restorasyon sürecinin bittiğini ifade eden Şen, “Restorasyona yaklaşık 8 buçuk milyon lira harcandı. Cami hizmete açıldı. Medrese de en iyi şekilde kültür turizmine kazandırılacaktır. Medrese at nalı şeklinde bir plana sahip ve yığma tuğladan inşa edildi. 2 katlı bir yapıdır. Medresenin girişi camiye bakıyor. Bu kısım 3 tarafı kaplı avlu şeklinde. Avlunun iki kenarı revaklıdır. Revak içerisi ise dükkandır” ifadelerini kullandı. 

Şen ayrıca, yine Saathane Projesi kapsamında yer alan tarihi Taşhan ve Şifa Hamamı'nın restorasyonunun ise yakın bir zamanda tamamlanacağını sözlerine ekledi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
qwerty 2019-05-08 11:55:36

O büyükşehir belediye bnası ne kadar çirkin. Yıkılıp daha modern bir alana taşınsa gelenler için otoparkı olan modern bir hal alsa ne güzel olur.

Avatar
Kürşat 2019-05-08 11:27:26

Tadilatının yapılmasına vesile olanlardan Allah razı olsun.