banner388

Samsun'da paramparça olan araçtan sağ çıktılar

Samsun'da Tofaş marka araç kazada paramparça olurken araç içerisinde bulunan 2 kişi yaralı olarak sağ kurtuldu.

Samsun'da paramparça olan araçtan sağ çıktılar

Samsun'da Tofaş marka araç kazada paramparça olurken araç içerisinde bulunan 2 kişi yaralı olarak sağ kurtuldu.

02 Kasım 2020 Pazartesi 12:32
Samsun'da paramparça olan araçtan sağ çıktılar

Kaza, Samsun'un Çarşamba içesi Dikbıyık mevkisi Irmak Sırtı Mahallesi Samsun-Ordu karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muhammed Taş'ın kullandığı 77 EA 104 plakalı Tofaş marka otomobil ile Fatih İyem yönetimindeki 42 UY 135 plakalı Opel Astra marka/model otomobil çarpıştı. Kazada refüjdeki aydınlatma direğine de çarpan 77 EA 104 plakalı otomobil paramparça oldu.

Kazada her iki otomobilin sürücüsü yaralandı. Yaralılar, 112 ekiplerince ambulansla Çarşamba Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bahtiyar ak 2020-11-02 13:38:38

Türkiye küresel trafik kazası ölümlerinin neredeyse yarısını oluşturan on ülke arasında yer almaktadır. Sıklıları, sağlık ve ekonomik sonuçları açısından trafik kazalarının halk sağlığı gündeminde öncelikli bir yeri olmalıdır.Epidemiyolojik bakış açısıyla etken (araç), kişi ve çevre bileşenleri içinde trafik kazalarından en çok kişi (sürücü, yolcu, yaya) (% 99.12) sorumludur. Kaza istatistiklerine göre, % 95 oranı ile, en büyük kusur payı sürücülerindir. Sürücüye ilişkin başlıca hata etmenleri; hız, alkol ve madde kullanımı, uyku ve yorgunluk, emniyet kemeri, çocuk oto koltuğu ve kask kullanılmamasıdır. Türkiyede ilgili mevzuat geliştirilmiştir ancak olması gerektiği gibi uygulanamamaktadır.Birleşmiş Milletler, başta düşük ve orta gelirli ülkeler olmak üzere tüm dünyada trafik kazalarını ve küresel hastalık yükünü azaltmak için Yol Güvenliğinde Eylem On Yılı” 2011-2020 küresel planı geliştirmiştir. Bu makalenin amacı, Türkiyede yol güvenliği ve trafik kazaları sorununa dikkat çekmek