banner388

Samsun'da öğrenciler isyan etti

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde KPSS'ye giren öğrenciler yine bildik görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Sınava geç kaldıkları gerekçesiyle içeri alınmayan öğrenciler gözyaşlarına hakim olamadı.

Samsun'da öğrenciler isyan etti

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde KPSS'ye giren öğrenciler yine bildik görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Sınava geç kaldıkları gerekçesiyle içeri alınmayan öğrenciler gözyaşlarına hakim olamadı.

22 Temmuz 2018 Pazar 12:14
Samsun'da öğrenciler isyan etti

Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci KPSS sınavında ter döktü. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde sınava giren öğrenciler ise yine bildik görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Tüm uyarılara rağmen sınava geç kalan öğrenciler içeri alınmadıkları için tepki gösterdi ve gözyaşlarına hakim olamadı.

DİDİK DİDİK ARANDILAR

Sınava giren adaylar didik didik arınırken, sınav kağıtlarında yanlarında götürmeleri yasak olan toka, kolye, küpe, araç anahtarı, cüzdan, çanta, saat, kayış, bozuk para, ulaşım kartları, çakmak, mendil, şeker, cep telefonu getirince bu eşyalar içeri alınmadı ve dışarıda pencere kenarlarına bırakıp sınava girdiler. 

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Sınav salonunun kapasının kapanmasına dakikalar kala öğrenciler adeta maratonda yarışırcasına son nefes sınav salonunun kapısından girmeyi başardılar. Saat 10.00'ı gösterdiğinde kapılar kapandı ve sınava geç kalan öğrenciler içeri alınmadılar. Koşarak salonun kapısına gelen öğrenciler ise kapıların kapalı olduğunu görünce gözyaşı döktüler. Bazı öğrenciler sınav kağıtlarını yırtarak bir yıllık emeklerinin boşa gittiğini ileri sürerek tepki gösterdiler. Bazı öğrenci ve veliler ise trafikteki yoğunluktan dolayı sınava geç kaldıklarını söylediler. 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunKpss
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yalçın kılıç 2018-07-22 12:54:05

sınav yerine sınav saatinden önce gelselermiş ki sınav saati de makul bir saatteymiş, sevdikleri sanatçıların konseri olsa saatler öncesinden gelip beklerler.. her sınavda aynı tatava

Avatar
eğitimci 2018-07-22 12:48:39

OMÜ kampüsünde kesinlikle sınav yapılmamalı.termeden ayvacıktan çarşambadan salıpazarından bafradan buraya gelen kişi 3 saat önceden yola çıkarsa ancak normal şartlarda sınava yetişir.ayrıca bitmeyen yol vs yapımları ile kendine bile yetmeyen dar yolları öğrencileri kaygıya sürüklemekte yetişemeyen öğrencileri ise telafisi imkansız kayıplar yaşatmaktadır...Kısaca ÖMÜ kampüsünde sınav kesinlikle yapılmamalıdır...

Misafir Avatar
yalçın kılıç 2018-07-22 14:13:37 @eğitimci

katılıyorum, doğru tespit

Beğenmedim! (0)
Avatar
ÖZCAN 2018-07-23 07:16:07

HİÇ KİMSE KUSURA BAKMASIN İŞ YERİMİ 08::00 DE AÇTIKTAN SONRA BELKİ 15 ÖĞRENCİ GELEREK GİRİŞ BELGESİ ÇIKTISI İSTEDİ SORUMLULUK SAHİBİ OLAN KİŞİ BU EVRAKLARI AKŞAMDAN HAZIRLAYIP ERKENDEN SINAVA GİRECEĞİ OKULA GİDER.

Avatar
Vatandaş 2018-07-22 13:45:34

Yalcin kilic aynen katıliyorum gerekirse sabah 5 te kalkacaksin simdiki genclerin yuzde 90 sorumsuz

Misafir Avatar
mert 2018-07-23 10:01:52 @Vatandaş

sabah 5 te kalkmak zounda niye olsun bu adamlar? Diğeri 9 da kalkıp sınava gidecek fakültede giren 5 te kalkacak sınava gidecek öyle mi? Nasıl eşit yarışma bu? Milleti İmam Hatipe mecbur etmek için adrese göre okula yerleştirmeyi biliyorlar sınavda da yapsalarya aynısını. atakumdan beni canik e sınava vermeseler ya.

Beğenmedim! (2)
Misafir Avatar
burakk 2018-07-22 23:51:28 @Vatandaş

şimdiki gençlerin sırtındaki yüklerden haberin var mı. boş konuşma. yaşını büyük varsayarak konuşuyorum 15 yaşında evlenip tarlada çalışmayla geçinme devirleri bitti artık. İnsanlar biyerlere gelebilmek için hayatlarının yarısını okullarda harcıyor. Genelleme yapmanı gerektirecek de bir durum yok. Herkes farkında erken gelmesi gerektiğinin ama bişe engel olmuş kimse o pozisyona girmek istemez

Beğenmedim! (2)
Avatar
Serhat 2018-07-22 13:58:59

Almanya'da sınava cep telefonu sesi kısık olarak giriliyor. Yani onlar yanlış biz doğruymuş aferim yasa biz yol yaptık...bir nesil daha boß sınavlarla beyaz oluyor. Lise ortalaması tek kriter olmalı ne sınavı bırakın bu para kazanma mantığını.....

Avatar
serhat 2018-07-22 14:04:36

trafik çok berbattı.körfez mahallesinde oturan kşi olarak söylüyorum.kuyruk son yarım saatte üniversiteden körfez mahallesine kadaardı....

Avatar
mert 2018-07-23 09:45:08

OMÜ'de sınav tam bir eziyet. Tramvayla giten bir dert, arabayla gitsen ayrı dert. Sınav olan zamanda o kampüse çıkmanın herhangi bir imkanı yok, mümkün değil. Bırakın mühendisliğe fen edebiyata gitmeyi tıp fakültesine gitmek bile işkence. Daha raylı sistem inşaatı ile meydana gelen mevcut durum ve onun trafiğe etkisinden bahsetmiyorum bile. Herkes kafadan atıyor. Millet ne yapacak sabah 5 te yola çıkıp 9 da evden çıkan adamla mı yarıacak?

Avatar
zngns 2018-07-23 13:57:34

çarşambadan 6da yola çıktım ziraat fakültesine geldiğimde saat tam 10du kendi aracım yok 4 vasıta değiştirerek sınava girdim ama pekmez gibi oldum bu adaletmi ?