banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da o mahalleye yıkım kararı! 50 hane kış günü evsiz kalacak!

Samsun’da bulunan bir kırsal mahallede yaşayan yaklaşık 50 kişinin asırlık evlerine yıkım kararı verildi. Kendilerine tebliğ edilen mahkeme kararı ile büyük şok yaşayan yaklaşık 50 hane, yetkililerden yardım bekliyor.

banner269

Samsun'da o mahalleye yıkım kararı! 50 hane kış günü evsiz kalacak!

Samsun’da bulunan bir kırsal mahallede yaşayan yaklaşık 50 kişinin asırlık evlerine yıkım kararı verildi. Kendilerine tebliğ edilen mahkeme kararı ile büyük şok yaşayan yaklaşık 50 hane, yetkililerden yardım bekliyor.

10 Aralık 2019 Salı 00:11
Samsun'da o mahalleye yıkım kararı! 50 hane kış günü evsiz kalacak!

Samsun’un Asarcık ilçesi Yeniömerli Mahallesi sakinlerini bir asrı aşkın süredir Kisoğlu Sokak’ta yaşamlarını sürdürüyor. Kisoğlu Sokak’ta yaklaşık 50 adet ev ve samanlığa Orman Genel Müdürlüğü tarafından açılan dava sonucunda ’devlet orman arazi içerisinde yer aldığı’ gerekçesiyle mahkemece yıkım kararı verildi. İmar Barışı’ndan yararlanarak Yapı Kayıt Belgesi de alan vatandaşlar kış günü gelen yıkım kararı ile büyük şok yaşadı. Verilen bu yıkım kararın kendilerini derinden etkilediğini vurgulayan mahalle sakinleri yaşadıkları bölgede çok fazla yaşlı nüfusun olduğunu, kış günlerinde bu insanların evsiz perişan olacaklarını söyledi.

"Evler çok eski zamandan kalma"

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Yeniömerli Mahallesi Muhtarı Halil Mercimek; "Bu mahallede kurulmuş evler çok eski zamandan kalmadır. Bunlar olsa da burası orman köyüdür. Son günlerde Orman Genel Müdürlüğü gelmiş buralara bakmış ama kış gününde bu yıkımı yapacaklarını sanmıyorum. Yapılmaması da gerekir. Bu insanları ihtiyaçları olduğundan dolayı gelmiş buralara. Yetkililerden buraya özellikle esneklik istiyoruz" dedi.

"Bu evler için ceza ödüyoruz"

Yeniömerli Mahallesi sakinlerinden Yunus Kise, kış günü insanların evsiz bırakılmaması gerektiğini belirterek; “Yıkıma çok az bir zaman kaldı. Geçmiş senelerde dedelerimizin babaları kurmuş bu evleri. Yıllardır biz bu evler için ceza ödüyoruz. Her seferinden bu son denildi. En sonunda yıkım kararı geldi. Bu kadar insan kış mevsiminde ne yapsın. Mahallemizde 80 yaşın üstünde birçok insan var. Bunlar nereye gidecek" diye konuştu.

"Gidecek hiçbir yerim yok"

75 yaşındaki Ramazan Kise ise; “Bizler mağdur durumdayız. Hükumet yetkilileri bizlere yardım etsin. Bu soğuklarda ne yapayım ben. Gidecek hiçbir yerim yok" şeklinde konuştu.

Kisoğlu Sokak sakinleri mağduriyetlerini dile getirdi. Vatandaşlara tebliğ edilen mahkeme kararında ise 21 Aralık’ta evlerin yıkılacağı yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
55 2019-12-10 16:09:01

O köy yeni değil ,o arazinin altı altın yatağı bunu gizli tutuyorlar son iki yıldır araştırma yaptılar ve son kararı verdiler sade köy değil ormana yukarı altın yatağı ,gelen yıl görürsünüz iş makinalarını ,akp yer üstünü bitirdi şimdi yer altıkaynaklar kaldı peş keş çekmedik yandaş firmalara verecekler ,ama Samsun ahlkına yazıklar olsun halen akp oy veriyorlar Azot fabrikası gitti Bakır fabrikası gitti ,Bafra Hara ovası satıldı Çarşamba ovası bir kısmı satıldı kimsenin haberi yok kısaca Samsun ahlkı mal gibi yaşıyor sap yeyip saman bırakıyor,samsunluyum şuan samsun halkından utanıyorum biz bu hale nasıl geldik diyorum akp kuyruğuna yapışmış gidiyor halk samsunda tarım öldü çifcilik öldü. halk gecimsizlikten arazilerini satıyor .

Avatar
Türk ocağı 2019-12-10 13:06:36

Orada altın var boşuna nefsinizi tüketmeyin çıkarmak için en uygun zaman. Benim vatandaşım aç kalmış

Avatar
Ali 2019-12-10 14:04:10

Altın aramak için binlerce ağacı kes sonra burası orman arazisi diye insanları evsiz bırak. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Avatar
Nebiye Akgül 2019-12-10 17:12:11

Devlet milletini düşünmeli ve bir çözüm yolu bulmalı. Böyle gariban orman köylüsüne saldiracagina, hali hazırda orman kıyı mına son versinler. Çaresizlik yoktur, araştırma eksikliği vardır.

Avatar
Ee 2019-12-10 11:54:36

Sen ormana yap izinsiz sonra kendini hakli cikar neguzel is

Avatar
Serdar 2019-12-10 19:02:45

İyi oluyo bu insanlarw gram acımıyorum seçim zamanı grldiğinde yine gidip atacakları oy belli oyüzden iyi oluyo

Avatar
55 2019-12-10 17:16:02

Kimin haklı kimin haksız olduğunun ne önemi var, elinizi vicdanınıza koyun kış aylarında yapılır mı bu! En azından yaz ayına erteleselerdi, vicdansızlar!!!

Avatar
Sultan süleyman 2019-12-12 20:30:29

Büyük şehir yasasını boşuna çıkarmadı akparti köy meralarını satıyorlar.akp işi satmak köylünün hayvanları otlatacağı yer kalmıyacak bu zihniyet bitik zihniyet.