banner388

Geleceğin meslekleri açıklandı!

Yapılan araştırmaya göre önümüzdeki 25 yılda günümüz mesleklerinin tarihe karışacağını söyleyen Oxford Üniversitesi, geleceğin mesleklerini açıkladı.

Geleceğin meslekleri açıklandı!

Yapılan araştırmaya göre önümüzdeki 25 yılda günümüz mesleklerinin tarihe karışacağını söyleyen Oxford Üniversitesi, geleceğin mesleklerini açıkladı.

10 Aralık 2019 Salı 00:26
Geleceğin meslekleri açıklandı!

Yapay zeka ve teknolojik yenilikler, iş dünyasını dönüştürüp, bazı mesleklerin yok olmasına neden olacak. Oxford Üniversitesi tarafından hazırlanan bir rapora göre, günümüz mesleklerinin yüzde 47'si 25 yıl içerisinde kaybolacak.

İşte geleceğin meslekleri

Dijitalleşme ve Endüstri 4.0'ın geleceğin mesleklerini de şekillendirecek ve yeni fırsatlar da doğuracak. SEAT’a göre otomotiv sektöründe geleceğin rağbet gören meslekleri şunlar:

  • Veri Bilimcisi
  • Mesleki Çevirmen
  • Çevik Koç
  • Kullanıcı Deneyimi Uzmanları
  • Sanal gerçeklik uygulama geliştiricisi
  • Yazılım geliştiriciler
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunEkonomi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
onur 2019-12-10 08:07:01

bunların hiç biri bizim ülkemizde kaala alınacak önem verilecek konular değiller,
şuan 17yillik yazılm bilgisi ile ki ozaman msdos unix var idi, konsolda muhasebe programı yazardık, şuanda samsunda dijital alanda iş kurda mevcut ilan sayısı 0, kalmış bilişim gelişim diyorsunuz, ben yaşımı dolduruyorum ve beraberinde tüm birikimimi ve deneyimlerimide götüreceğim, siz halen daha kumda oynamaya insanları okullarda iş hayatında zamanlarını öldürtmeye, fakirlik içinde yaşatmaya devam edin, sizin geleceğiniz bilişim alanında malesefki yok, üzgünüm etrafıma baktığımda yetkin insan göremiyorum söylediklerimi anlamıyorlar, bilişim için atanmış memur öğretmen dahi bir öğrenciden farksız. öyle yada böyle ben yaşamımı ölene kadar ele ayağa düşmeden idame ettireceğim ama siz kuramadığınız yazılımcı ve bilişimci ordu yüzünden çok ama çok başınıza vuracaksınız, son 10 yliniz sonrasında ip kopmuş olacak.