banner388

Samsun'da Kitap Okuma Etkinliği

Samsun’un Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından, bedensel engelli olan sporculara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacı ile etkinlik düzenledi. 

Samsun'da Kitap Okuma Etkinliği

Samsun’un Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından, bedensel engelli olan sporculara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacı ile etkinlik düzenledi. 

22 Eylül 2016 Perşembe 17:27
Samsun'da Kitap Okuma Etkinliği

Samsun’un Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın talimatları doğrultusunda yeni yapılmış olan Canik’in 19 Mayıs Yüzme Havuzu Engelliler İl Spor Merkezinin Kafesi’nde engelli sporcularla bir araya geldiler. Gençlik ve Spor Hizmetlerinin İl Müdürü Güven Özyurt engellilere kitap dağıtımı yaparak onlarla beraber kitap okudu.



Yeni yapılmış olan kafe ve etkinlikler ile ilgili bilgiler vermiş olan Güven Özyurt, “‘Kitaplar Bizden, Okumak Sizden, Sporcularımız Kitap Okuyor’ etkinliğinin ilkini Samsun’da bedensel engelli kardeşlerimizle beraber bugün ilk kez yapıyoruz. Onlar adına Samsun’da Sayın Bakanımız Kılıç’ın talimatları doğrultusunda oluşturmuş olduğumuz engelli kafede Türkiye’de ilk kez kendi beraberliklerini sağlayabilecekleri ortamı oluşturduk. Buraya katılmış olan engelli sporculardan çoğu ulusal ve uluslararası müsabakada başarı sağlayan kardeşlerimiz ve velilerimizdir. Paralimpik Olimpik Oyunları’nda Türkiye’nin elde etmiş olduğu başarılar, engelli sporcuların ne denli değerli ve önemli olduğunu ortaya koymuştur. Samsun şuan engelli lisanslı bulunan sporcu sayılarında ve kulüp sayılarında Türkiye’nin birinci ili. Türkiye’ye örnek teşkil etmiş olan bu aktiviteyi burada başlatmış olmaktan çok mutluyuz” dedi.



“Kitap Bizden, Okumak Sizden, Sporcularımız Kitap Okuyor” etkinliği, 27 Eylül 2016 Salı günü görme engelli olan sporcularla, 29 Eylül 2016 Perşembe günü özel sporcularla birde 4 Ekim 2016 tarihinde işitme engelli olan sporcularla Engelliler İl Spor Merkezi Kafesi’nde devam edilecektir. Diğer bir yandan engelli olan sporcular bu kafede içeceklere para vermeyip ve düğün, nişan gibi organizasyonlarını burada ücretsiz olarak yapma imkanına sahip olacaklar.
 

Son Güncelleme: 22.09.2016 17:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.