banner388

Samsun'da Kadın Dostu Mekanlar

Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde Dilşad Hatun ile Hatice Hanım Hanımlar konağını açmış olan Canik Belediyesi'nin, Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yapmış olduğu hanımlar konağı, sıbyan mektebi ile halı sahadan oluşmakta olan dev kompleks açılışa hazır.  

Samsun'da Kadın Dostu Mekanlar

Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde Dilşad Hatun ile Hatice Hanım Hanımlar konağını açmış olan Canik Belediyesi'nin, Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yapmış olduğu hanımlar konağı, sıbyan mektebi ile halı sahadan oluşmakta olan dev kompleks açılışa hazır.  

22 Eylül 2016 Perşembe 17:59
Samsun'da Kadın Dostu Mekanlar
Kompleks içinde yer alan hanımlar konağıyla halı sahaya 15 Temmuz tarihinde şehit düşmüş olan bir kadının ve bir gencin adı verilecek. Mahallelere teker teker hanım konakları kazandırmış olan Canik Belediyesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yapmış olduğu hanımlar konağı, sıbyan mektebi ile halı sahadan oluşmuş olan kültür, eğitim ve spor kompleksi açılacağı günü beklemekte. Kuzey Yıldızı'nda inşaası yapılmış olan Dilşad Hatun ile Hatice Hanım Hanımlar Konaklarının sonrasında yakında açılışı yapıp hizmete açılacak olan Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki dev komplekste 15 Temmuz günü şehit düşmüş olan bir kadının ve bir gencin ismi yaşatılacak. Canik Belediyesinin Başkanı Osman Genç, açılışın hemen öncesi son rötuşları yapılmış olan hanım konağında incelemeler yaparak, çalışmalar hakkında da bilgiler aldı.




15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN İSMİ VERİLECEK
İçerisinde kreş ile sıbyan mektebi bulunan, hemen yanında da halı saha olan çok amaçlı bir sosyal tesisin yakında açılacak olduğunun da müjdesini vermiş olan Başkan Osman Genç, kompleks içerisinde bulunan hanım konağına 15 Temmuz gecesinde darbe girişimi esnasında hainlere karşı koyduğu esnada şehit düşen bir kadının, halı sahaya da yine o gecede şehit düşmüş olan bir gencin ismini vereceklerini söyledi. Kadınların bütün sosyal ve kültürel etkinlikleri gerçekleştirebileceği tesiste aynı zamanda annelerin de çocuklarını kreşe bırakabileceği ve çocukların sıbyan mektebinde değerler eğitimini alabileceklerini söyleyen Başkan Genç, bu komplekste kadınların, gençlerin birde çocukların kurs ve eğitiminin dışında, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunabileceklerini söyledi.


KADIN DOSTU MEKAN
Kadınların ailenin yani toplumun temeli olduğunu özellikle vurgu yapan Başkan Genç, "Sağlıklı gelecek için hanımlara çok önem veriyoruz. Çünkü çocuklarımızı yetiştirmiş olan annelerdir. Hanım kardeşlerimiz için ilçede hükümetimizin gelecek olan vizyonlarında olduğu gibi 'Aile Dostu', 'Kadın Dostu' mekanlar yapmaktayız. Aile okulları, sıbyan mektepleri, kurs merkezleri yapmış bulunmaktayız. Şimdi ise ilçemizin dört bir yanına Hanım Konağı yapıp ve teker teker açıyoruz. İnşallah donanımlı olan annelerimiz, donanımlı olan çocuklarımızı yetiştirecekler. Sağlıklı gelecek oluşturuyoruz" diye konuştu.


 
Son Güncelleme: 22.09.2016 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.