banner388

Samsun'da karantinadaki gurbetçilere konser

Samsun'da karantinadaki 362 Türk vatandaşına iftar öncesi konser ziyafeti verildi.

Samsun'da karantinadaki gurbetçilere konser

Samsun'da karantinadaki 362 Türk vatandaşına iftar öncesi konser ziyafeti verildi.

28 Nisan 2020 Salı 21:07
Samsun'da karantinadaki gurbetçilere konser

Samsun'da karantinadaki 362 Türk vatandaşına iftar öncesi çeşitli etkinler düzenlendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Çarşamba Belediyesi konservatuvarı ekipleri, vatandaşlara moral konseri verdi.

RAMAZAN NOSTALJİSİ


Ürdün ve Almanya'dan uçakla Samsun'a getirilerek Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü'nde yer alan Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) Münevver Ayaşlı Öğrenci Yurdu'na yerleştirilen Türk vatandaşlarına iftar öncesi etkinlikler düzenlendi. İlk olarak konservatuvar ekipleri konser verdi. Ardından Hacivat ve Karagöz gölge oyunu gösterisi yapıldı. KYK personeli ise iftar vakti öncesi ise karantinadaki vatandaşlara lokma tatlısı dağıttı.

RAMAZANIN OLMAZSA OLMAZI...


Karantina altındaki vatandaşları mutlu etmek istediklerini söyleyen Samsun İl Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, "14 gün boyunca gurbetçilerimizi ağırlıyoruz. Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun talimatlarıyla, buraya gelen vatandaşları kendi yuvalarındaki sıcaklığı ile beraber ağırlıyoruz. Burada vatandaşlara Ramazan nostaljisi yaşatmak istedik. Burada ilahiler, türküler, marşlar söyledik. Unutulmaz Hacivat ve Karagöz oyunumuz oynandı. Ramazan'ın olmazsa olmazı lokma tatlısı ve pidesini dağıttık. Gurbetçilerimiz Ramazanı tam iliklerine kadar hissetsinler istedik. Bizim amacımız buradaki gurbetçileri memnun edebilmektir. Bakanlığımız ayrıca buradaki insanlara spor malzemesi, hijyen malzemesi ve kitap gönderdi. Burada her kurum tam el birliği ile beraber vatandaşların bütün ihtiyaçlarını gidermeye gayret ediyoruz" dedi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.