banner388

Samsun'da kadın meclisi kuruldu

Samsun'da kurulan kadın meclisi 4 Mart Pazar günü çocuk istismarını durdurmak için bir araya gelecek.

Samsun'da kadın meclisi kuruldu

Samsun'da kurulan kadın meclisi 4 Mart Pazar günü çocuk istismarını durdurmak için bir araya gelecek.

28 Şubat 2018 Çarşamba 17:13
Samsun'da kadın meclisi kuruldu

Samsun haber - Samsun ve 80 ilde dayanışmayı arttırmak için kadın meclisi kuruldu. Kadınlar, 4 Mart Pazar günü saat 16.00'da Asmalı Lounge Cafe'de toplanarak çocuk istismarını durdurmak için toplantı yapılacak.

BİNLERCE KADIN TARAFINDAN KURULDU

Kadın Meclisi üyesi Serpil Dönmez konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kadın Meclisi ülkemizde son dönemlerde sıklıkla görülen kadına yönelik şiddet ile kadına ve çocuğa yönelik cinsel şiddetle mücadelenin yeni aktörü. "Kıyafetime Karışma" eylemleri ve "Şortumuza da Başörtümüze de Karışma" sloganlarıyla sokaklara dökülen binlerce kadının kurduğu Kadın Meclisleri, cinsiyet ayrımcılığı, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve erkil sistemin kadına dayattığı tüm tabulara karşı mücadele edecek. Biz Kadınlar Özgürüz ve Kendi Kararlarımızı Biz Vereceğiz" diyerek yola çıkan kadınlar, çocuk istismarına karşı mücadelenin bileşeni" dedi.

"SESSİZ KALMAYIN"

Pazar günü yapılacak toplantıda çocuk istismarının önlemesine yönelik görüşme sağlayacaklarını ifade eden Dönmez, "Kadın Meclisleri, Çocuk İstismarının önlenmesine ve faillerin cezalandırılmasına dair yasaların geliştirilmesinde, denetlenmesinde ve yeni düzenlemelere gidilmesinde önemli bir aktör olacak. Kadın  Meclisi, çocuk istismarına sessiz kalmayan, toplumun her kesimini hep beraber 5 çözüm önerilerini savunmaya, geliştirmeye ve başkaca çözüm önerileri aramaya davet ediyor" diye konuştu.

Son Güncelleme: 28.02.2018 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.