banner388

Samsun'da İngiliz sporcudan dünya denemesi

Samsun'da gelen İngiliz sporcu Jediah Doohan, Şahinkaya Kanyonu'nda dünya denemesi yapıyor

Samsun'da İngiliz sporcudan dünya denemesi

Samsun'da gelen İngiliz sporcu Jediah Doohan, Şahinkaya Kanyonu'nda dünya denemesi yapıyor

17 Mayıs 2017 Çarşamba 12:17
Samsun'da İngiliz sporcudan dünya denemesi

Samsun haber - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Samsun'da Falcon Fest düzenleniyor. Şahinkaya Kanyonu'nda yapılacak olan festivale İngiliz sporcu Jediah Doohan'da geldi. Doohan, "Dünya ip üstünde en uzun süre kalma" rekor denemesinin 50 saatini geride bıraktı. 90 saat ile başka bir sporcu dünya rekoru kırmıştı. 


Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı festival ile ilgili verdiği bilgide şunları söyledi "Burası daha önceden keşfedilmemiş, su altında kalan bir vadiydi. Suyun ortalama derinliği 80 metre civarında. Dağın en tepesi de suyun 415 metre yukarısında. Bu bölge daha önceden ilkel teknelerle gezi yapılan bir yerdi. 2014 yılından beri buraya değişik projeler uyguladık. STK’lardan fikirler aldık. Spor federasyonlarına yazı yazarak bilgiler aldık. Sonra da buradaki spor potansiyelini keşfettik. Belediyede burayla ilgili bir kurum oluşturduk. Burada yapacağımız festivalin adını Falcon Fest koyduk. Falcon, şahin demek. Bu zirvelerde şahin yuvası olduğu için adına bunu verdik. Bunun için yaklaşık 4 aydır çalışıyoruz. Türkiye rekortmeni Cengiz Koçak bize yardımcı oldu.

Bu sene 11 extrem spor dalı yapmayı düşünmüştük. Bu sene bunun 5 tanesini yapabildik. İlerleyen yıllarda daha fazlasını yapmayı planlıyoruz. Bugün yapacağımız etkinliklerde 19 ülkeden gelen 19 sporcu, zirveden paraşütsüz atlayacak. Sonradan paraşütünü açacak. Base jump yapacaklar. 19 sporcu 3’er dakika arayla suda yaptığımız platformun üzerine atlayacak. Dağ tırmanıcıları dağa tırmanmaya başladı. Sudan 200 metre yukarıda yaşayarak dünya rekoru denemesi yapan yabancı uyruklu bir sporcumuz var. Şu anda 50 saattir ip üzerinde yaşıyor. 100 saati tamamlamaya çalışıyor. İp üzerinde kendi yaptığı hamakta kalıyor. Yelkenciler gösteri yapacaklar. Paramotorcular da gösteriler yapacak. Bunu ilerleyen yıllarda geniş katılımlı ve daha fazla spor dalıyla yapmayı düşünüyoruz. Toplam 19 farklı ülkeden 25 yabancı sporcu katıldı. Yerli sporcularla birlikte toplamda 100 sporcu festivalde marifetlerini sergileyecek"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.