banner388

Samsun'da hemşirelerden sanat eseri

Samsun'da hemşireler hem stres atmak hemde el becerilerini geliştirmek için sanat eseri yapıyorlar.

Samsun'da hemşirelerden sanat eseri

Samsun'da hemşireler hem stres atmak hemde el becerilerini geliştirmek için sanat eseri yapıyorlar.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 12:23
Samsun'da hemşirelerden sanat eseri

Samsun haber - Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışan hemşireler örnek olmaya devam ediyor. Çalışma saatlerinden arta kalan zamanda hemşireler hem stres atmak hemde el becerilerini geliştirmek için resim, ahşap oymacılığı ve takı tasarımı gibi sanatlarla ilgileniyorlar. Fisun Özkan, Neslihan Ayar, Sema Çuğu, Yasemin Uçaş isimli hemşeriler eserleriyle büyülüyor.


Hemşire Sema Çuğu yaptığı açıklamada "Her yıl farklı tarzlarda çalışıyorum. Takı tasarımı, boncuk işlemesi, örgü gibi el sanatlarıyla uğraşıyorum. İşimiz çok stresli olduğu için el sanatlarıyla uğraşmak beni rahatlatıyor. Akşamları ve boş zamanlarımda yapıyorum. 10 yıldır el sanatlarıyla uğraşıyorum. Bu işle bütün stresimi atıyorum. İşe rahatlamış bir şekilde geliyorum" dedi.


24 yıllık hemşire Yasemin Uçaş ise şunları söyledi "Önceden bir çok el sanatıyla uğraştım. İnternetten araştırıyordum. Ahşap oymacılığı hoşuma gitti. Nasıl yapıldığını öğrendim. Eşimle birlikte yapıyoruz. İlk çalışmamı yapınca çok hoşuma gitti. Devamı geldi. Sürekli yeni çalışmalar ortaya çıkartıyoruz. Şekil verme işini ben yapıyorum. El sanatlarını çok seviyorum. Evde boş oturmayı sevmiyorum. Bu işle uğraşırken zihinsel olarak rahatlıyorum. İş motivasyonum artıyor. İşe rahatlamış bir şekilde motive olmuş olarak geliyorum"
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.