banner388

Samsun'da ikinci el oto piyasası durgun

Samsun'da seçimden sonra hareketlenmesi beklenen ikinci el otomobil piyasasında durgunluk yaşanıyor. İkinci el arabalarını satmak isteyen vatandaşlar alıcılarını beklerken, alıcılar ise ikinci el araçların sıfırdan daha pahalı olduğunu söyledi.

Samsun'da ikinci el oto piyasası durgun

Samsun'da seçimden sonra hareketlenmesi beklenen ikinci el otomobil piyasasında durgunluk yaşanıyor. İkinci el arabalarını satmak isteyen vatandaşlar alıcılarını beklerken, alıcılar ise ikinci el araçların sıfırdan daha pahalı olduğunu söyledi.

03 Haziran 2023 Cumartesi 14:49

Samsun 2. El Otomotivciler Sitesi'nde her cumartesi günleri kurulan ikinci el oto pazarı bu hafta sakindi. Araç pazarına gelen alıcılar, ikinci el araçların sıfırdan daha pahalı hale geldiğini söyledi. Araç satıcıları ise işlerin durgun olduğunu, Kurban Bayramı öncesi bir hareketlilik beklediklerini ifade etti.

"YÜZÜNE BAKMADIĞINIZ ARAÇ 200-250 BİN BANDINDA SATILIYOR"

Araç satıcısı Orhan Çakıcı, "Samsun'da her cumartesi günleri kurulan ikinci el otomobil pazarında alıcılar ve satılıcılar buluşuyor. En ucuz araba 120 bin TL'den başlıyor. Şu anda sıfır araç sorunu var. Sıfır araç bulunamıyor. Bu nedenle ikinci el, sıfır araçtan daha pahalı. 10 yıldır bu sektördeyim. Hiç böyle bir dönem yaşamadım. İnsanlar aldığını satamaz, sattığını alamaz hale geldi. Gerçek binici yok burada. Herkes birbirine araç alıp satıyor desek yeri var. Ondan dolayı da fiyatlar çıkıyor. Bugün yüzüne bakmadığın araç 200-250 bin bandında satılıyor. Şu anda fiyatlar yukarı çıkıyor ama alıcı yok” dedi.

"İKİNCİ EL ARAÇLAR SIFIR ARAÇLARDAN DAHA PAHALI"

İkinci el otomobil satıcısı Mustafa Ulu, "Fiyatlar yüksek. Piyasa sakin. Kurban Bayramı öncesi bir hareketlilik bekliyoruz. Benim sattığım araca şu anda 365 bin lira istiyoruz. Ama normalde değeri bu kadar değil. Ortam onu gösterdiğin için mecbur yazmak zorundayız. Yeni araçlar şu anda satılmıyor. İkinci el araçlar sıfır araçlardan daha pahalı. İnternette günde ortalama 5-6 kişi soruyor ama daha uyguna almaya çalışıyorlar. Biz istedikleri fiyata versek aynı fiyata araç alamayacağız. O yüzden şu anda vermiyoruz" diye konuştu.

"NORMAL BİNEBİLECEĞİNİZ BİR ARABANIN FİYATLARI ÇOK YÜKSEK"

Alıcı Niyazi Keser, "Pazarda 25-30 yaşlarında arabalar var, onların da masrafları çok oluyor. Bu tür araçlar 150-200 bin lira civarlarında ama normal binebileceğiniz bir arabanın fiyatları çok yüksek. Artık böyle bir araba sıkıntısı var" şeklinde konuştu.

Satıcı Tuncay Erbaş, "Araç piyasası son 1-1,5 yıldır bayağı bir yükseldi. Git gide daha da fazla yükselecek gibi duruyor. Şu anda en dökük araç 130-140 binden başlıyor. İkinci el araçlar sıfırdan daha pahalı desek yeridir. Bakalım bunun sonu nereye kadar gidecek. Biz de merak ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 03.06.2023 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz 2023-06-03 17:37:26

Kim alır kardeşim o fiyata 20 25 yaşındaki tenekeleri 1 yıldır satilmayi bekleyen araçlarla dolu İnternet insanlar enayi değil o fiyatı arabaya verecek kadar çoğu kişi yatırımını altın dolar euro vadeli hatta daire almak gibi yerlere yönlendirdi insanlar aptal değil arabada ekmek su değil yani olmazsa olmaz değil ee niye gidip para bağlasın 20 yaşındaki tenekeye bu yüzdende sektör durdu para dönmüyor artık otomotivde para başka yatırımlara akıyor artık 1 kere kâr etme uğruna 1000 kez zarar ettiniz haberiniz yok yazık alın başınıza çalın hurdalari