banner388

Samsun'da görme engelli sporcu Türkiye şampiyonu oldu

Samsun'da doğuştan görme engelli olan Halime Yıldız iki kez Türkiye şampiyonu oldu

Samsun'da görme engelli sporcu Türkiye şampiyonu oldu

Samsun'da doğuştan görme engelli olan Halime Yıldız iki kez Türkiye şampiyonu oldu

09 Mayıs 2017 Salı 13:18
Samsun'da görme engelli sporcu Türkiye şampiyonu oldu

Samsun Haber - Samsun'da doğuştan gece körlüğü olan Halime Yıldız, 30 yaşından sonra görme yetisini tamamen katbetti. Yıldız cirit sporuna başlayarak iki kez Türkiye şampiyonu oldu. Halime Yıldız, aynı zamanda tiyatroda da sahne alıyor. 


Yıldız, 2016-2017 yıllarında B1 kategorisinde (hiç görmeyenler) Türkiye Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda cirit atlama sporunda yarışarak Türkiye şampiyonu oldu. 2016 yılında da milli takılan seçilen Halime Yıldız Fas'ta düzenlenen Uluslararası Atletizm Şampiyonası'na katıldı.


Milli sporcu Yıldız yaptığı açıklamada, "Görme yetimi kaybettikten sonra önce bir umutsuzluğa kapıldım. Ama hiç bir zaman içime kapanmadım, hep çareler aradım. Samsun 6 Nokta Körler Derneği'ne üye oldum ve hayatım tamamen değişti. Spor yapıyorum. Tiyatro oynuyorum, hikaye yazıyorum. Hepsini başarabiliyorum. Görme engelliler özel sesli program ile bilgisayar kullanmayı öğrendim. Ben de zor dönemler yaşadım ama aştım bunları. Cirit sporu ile ilgileniyorum. Türkiye dereceleri elde ettim geçen yıl ülkemi yurt dışında temsil ettim. Bunlar benim için çok büyük mutluluk. Görme engelliler kendi başlarına bastonlarını eline alıp dışarı çıkabilir, sosyal olabilirler. Korkmasınlar. Eğitimlerini tamamlasınlar okusunlar. Bunların hepsini başarabiliriz. Yaşamak güzel. göremeyebilirsiniz, duymayabilirsiniz, kolunuz bacağınız olmayabilir ama her şeye rağmen insana hayatı sevdirecek başka şeyler de var. Sonuçta yaşamalıyız ve hayata tutunmalıyız. Bu hayatı neden mutsuz geçirelim, neden hayatı kendimize zindan edelim. Eve kapanmakla ne kazanabiliriz ki. Bir çok görme engelli arkadaşlarımızın ailelerine seslenmek istiyorum çok aşırı korumacı oluyorlar. Oysa onların yeteneklerini fark etseler ve destek olsalar çok daha iyi olur. Aileler korktukları için çocuklarını bastonla da olsa dışarı çıkarmak istemiyorlar. Hatta çocuklarından utanan aileler var bu çok kötü bir şey" dedi.

Son Güncelleme: 09.05.2017 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.