banner388

Samsun'da FETÖ sanığına 9 yıl 9 ay hapis

Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olarak yargılanan şahıs 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun'da FETÖ sanığına 9 yıl 9 ay hapis

Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olarak yargılanan şahıs 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

24 Ekim 2017 Salı 16:24
Samsun'da FETÖ sanığına 9 yıl 9 ay hapis

Samsun Haber - Samsun'da tutuklu olarak yargılanan Ferdun T., FETÖ terör örgütüne üye olmak suçundan 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. 


Samsun'da FETÖ soruşturmaları kapsamında FETÖ'nün okullarında yöneticilik yaptığı öne sürülen Ferdun T. gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, savcılık ifadesi sonrasında çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan Ferdun T., bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu.


Mahkeme heyeti sanığa, ByLock tespit ve değerlendirme tutanaklarının geldiğini ve Ferit-1 kullanıcı adıyla görüşme yapıldığının belirlendiğini hatırlattı.


Sanık ise olayla ilgili olarak, "ByLock tespit ve değerlendirme tutanağının benimle bir ilgisi yoktur. Hiçbir şekilde ByLock kullanmadım. Zaten yazılı beyanımda hakkımdaki tüm suçlamalarla ilgili cevap verdim. Olmayan bir şeyi ispatlayamıyorum. 2014 yılında kurumdan ayrıldım. Beraatimi istiyorum" dedi.


Sanığın ifadesi sonrasında kararı açıklayan mahkeme heyeti, Ferdun T.'yi 'terör örgütüne üye olmak' suçundan 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıp, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.