banner388

Samsun'da DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Bisiklet Turu Düzenlendi

TEMA Vakfı Samsun Yetkilileri tarafından, karbon salınımını azaltmak ve kömürsüz yaşama dikkat çekebilmek için 'Kömür mü, Ömür mü?' sloganıyla bisiklet turu yapıldı.

Samsun'da DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Bisiklet Turu Düzenlendi

TEMA Vakfı Samsun Yetkilileri tarafından, karbon salınımını azaltmak ve kömürsüz yaşama dikkat çekebilmek için 'Kömür mü, Ömür mü?' sloganıyla bisiklet turu yapıldı.

05 Haziran 2016 Pazar 17:13
Samsun'da DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Bisiklet Turu Düzenlendi

Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği (EKOBİD), Samsun bölgesinde faaliyet içinde bulunan diğer bisiklet toplulukları ve doğaseverlerin de desteğiyle 18 kilometrelik bisiklet turunda, önemli tarımsal bölgelerin de bulunduğu alanlara kurulmak istenen kömür projeleri gerçekleştirmek isteyenlere 'Kömürü Bırak!' çağrısında bulunuldu.
TEMA Vakfı Samsun Yetkilileri tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gerçekleştirilen ve Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği üyelerinin de yer aldığı bisiklet turu Atakum Marina’dan başlanıp 18 kilometre gidildikten sonra İlkadım Cumhuriyet Meydanı’nda bitti.
Yaklaşık 100 kişilik bisikletli doğa severin yer aldığı etkinliğin sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda açıklamalarda bulunan TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Leman Özay, TEMA'nın Nisan ayı sonu ve Mayıs ayı boyunca düzenlediği etkinliklerle kömürle ilgili gerçeklere işaret ettiğini belirtti. Türkiye'de doğa ve tarımın kömür tehdidi altında olduğunu belirten İl Temsilcisi Özay “Türkiye'de doğa ve tarım kömür tehdidi altında. Zonguldak, Adana, İzmir, Çanakkale başta olmak üzere 80'e yakın kömür santrali, Konya Kapalı Havzası, Trakya Ergene, Eskişehir Alpu, Afyon Dinar gibi önemli tarımsal bölgelerin kömür ocaklarına dönüştürülme planları yapılıyor. Bu planlamadan Samsun’un güzide ilçesi Terme de büyük oranda etkilenmektedir. Planlanan kömürlü termik santral projeleri hava, su, toprak varlıklarına etkileri bakımından kümülatif olarak düşünmek yerine tekil projeler olarak değerlendirildiği için etkilerinin gerçek büyüklüğü malesef hesaplanmıyor” dedi.
Bisiklet turu sonunda bisikletçiler Cumhuriyet Meydanı’nda kömür santrallerinin doğaya verdiği zararlardan bahseden küçük bir piyes oynadı. Etkinlikte son olarak topluca fotoğraf çektiren bisiklet ve doğa severler ellerinde açtıkları 'Toprağı Koru Kömürden Kurtul', 'Kömürsüz Yaşam Herkesin Hakkı' yazılı dövizlerle durumun ciddiyetine dikkat çektiler.

Son Güncelleme: 05.06.2016 17:21
Anahtar Kelimeler:
KömürCumhuriyet5
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.