banner388

Samsun'da devletin kapısı millete açıldı

Samsun'da Açık Kapı Milletin Kapısı Samsun bankosunun açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Samsun'da devletin kapısı millete açıldı

Samsun'da Açık Kapı Milletin Kapısı Samsun bankosunun açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

30 Ocak 2018 Salı 17:57
Samsun'da devletin kapısı millete açıldı

Samsun haber - İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nca Samsun Valiliği girişine Açık Kapı Milletin Kapısı Samsun bankosu açıldı. Proje kapsamında devlet ve vatandaşlar arasında en üst düzeyde iletişim kurulması amaçlanıyor.

GÜLER YÜZLE AYRILACAKLAR

Açık Kapı Milletin Kapısı Projesi'nin açılış konuşmasını yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, "İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu bu projeyle devlet kurumlarının bütün kapıları vatandaşlarımıza sonuna kadar açılmış oldu. Bu birim, halkımızın sorunlarına, isteklerine ve başvurularına ilişkin iş ve işlemlerin hızlı ve etkilin bir şekilde sonuçlandırılmasını sağlamak, sunulan hizmetlerde memnuniyetlerini arttırmak, kısacası bu kapıdan her bireyin güler yüzle ayrılmasını sağlamak amacıyla oluşturuldu. İlk olarak 15 pilot ilde uygulanmaya başlandı ve daha sonra ilimizin de dahil olduğu 22 ilde bu proje hayata geçirildi” dedi.

İLÇELERDE DE HAYATA GEÇİRİLECEK

Görevlilere eğitimlerin verildiğini belirten Vali Kaymak, "5 Şubat'ta alt yapı çalışmaları tamamlanıp sistem açıldığında tam anlamıyla vatandaşlarımıza hizmet verecekler. İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında bu arkadaşlarla irtibatlı personel de görevlendirilecek. Vatandaşımız başvurularını ister elektronik ortamda, isterse de Açık Kapı bankolarına gelerek yapacak. Görevli arkadaşlarımız başvuruyu alıp, ilgili kurumdaki irtibat görevlilerine sistem üzerinden göndererek en kısa sürede çözüme kavuşturup, vatandaşımıza SMS yoluyla bilgi verecek. Valiliklerde bu sistem tam manasıyla oturduktan sonra ilçelerimizde de benzer uygulamalar olacak ve tüm Türkiye’ye yayılacak. Arkadaşlarımızın bu konsept çerçevesinde vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmelerini, projeden beklenen neticenin alınması konusunda da aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Sizin verdiğiniz cevap devletin cevabı” diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

Yeni sistemin Samsun'a hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Kaymak, "Hiçbir birey ayırt etmeksizin, herkesin kolayca ulaşabildiği, gelenin geri çevrilmediği, kısacası isminden de anlaşıldığı gibi açık olan kapılarımızı daha da açarak önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Projeyle devletimizin şefkatli eli vatandaşımıza dokunacak. Yeni sistemin Samsunumuza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" şeklinde ifade etti.


Açılış törenine Vali Kaymak'ın yanı sıra Vali Yardımcıları Hasan Öztürk, Dr. Hakan Kubalı, Recep Yüksel ve Sezgin Üçüncü, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Valilik İl ve Şube Müdürleri, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Müdürlüğü Şube Müdürleri ile valilik personeli katıldı.

Son Güncelleme: 31.01.2018 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
recep çelk çiftlik esnafı 2018-01-31 03:50:54

ÇOK DEGERLI VALIM ÇOK GÜZEL BİR HAMLE
AMA ÇİFTLİK CADESİOLARAK 150 İMZA TOPLAYIP 2 YILDIR SAMSUN BUYUK ŞEHIR BELEDIYE BAŞKANINDAN RANDEVU ALAMADIK HERALDE BU SADECE VALILIK İÇİN GEÇERLIDIR YOKSA YUSUF ZIYA YILMAZ BAŞKANIMIZIN KAPISININ KIMSEYE AÇİLACAGINA INANMIYORUM İNŞANLAH OKAPIYI 19 YILIK HUKUMDARLIGINI YIKMAK SIZ SAYIN VALIME NASIP OLUR ÇOK SEVINIRIZ BU SINIRI KAPISI 19 YILDIR BIZLERE ÇOKÇEKTIRDI SAYGILARIMLA