banner388

Samsun'da defineciler pes dedirtti

Samsun'da bir türbede kaçak kazı yapan defineciler pes dedirtti.

Samsun'da defineciler pes dedirtti

Samsun'da bir türbede kaçak kazı yapan defineciler pes dedirtti.

29 Şubat 2020 Cumartesi 16:41
Samsun'da defineciler pes dedirtti

Olay, Samsun'un Terme ilçesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre Bazlamaç Mahallesi'nde türbeye gelen vatandaşlar mezarın kazıldığı görerek jandarmaya haber verdi.

28 Şubat günü temizlik yapmak ve dua etmek amacıyla türbeyi ziyaret eden köy sakinleri mezarın kazıldığını gördü. Vatandaşlar, olayın şokuyla jandarma ekiplerini arayarak ihbarda bulundu.

İhbar üzerine türbenin bulunduğu bölgeye jandarma ekibi sevk edildi. Ekipler, kaçak kazı yapıldığını tespit ederek şüpheli şahıs ya da şahıslarla ilgili arama çalışmalarına başladı. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından mezar tekrar eski haline getirildi.

Olayın üzerine açıklamalarda bulunan Bazlamaç Mahallesi Muhtarı İdris Ak, 10 gün içerisinde 2 defa define için köyde kazı yapıldığını belirtti. Muhtar Ak, geçen hafta köydeki ormanda kaçak kazı yapan kişilerin suçüstü yakalandığını ve kaçak kazı olaylarında artış olduğunu belirtti.

Bazlamaç Mahallesi’ndeki türbenin rivayete göre Cüneyd-i Bağdadi Hazretlerinin askerlerinden birine ait olduğu ve çevre köylerde de toplamda 5 türbenin yer aldığı biliniyor.

Anahtar Kelimeler:
SamsunTürbeDefineciler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.