banner388

Samsun'da Çiftçiler Eylem Yaptı !

Havzalı olan çiftçiler, bu sene yapılacak olan genel kurulda saf dışı edilmiş olduklarını öne sürerek, Karadenizbirlik binasına siyah bir çelenk bıraktılar.

Samsun'da Çiftçiler Eylem Yaptı !

Havzalı olan çiftçiler, bu sene yapılacak olan genel kurulda saf dışı edilmiş olduklarını öne sürerek, Karadenizbirlik binasına siyah bir çelenk bıraktılar.

07 Eylül 2016 Çarşamba 12:23
Samsun'da Çiftçiler Eylem Yaptı !

Karadenizbirlik binasının önünde toplanmış olan çiftçiler, bu sene yapılacak olan genel kurulda 400 çiftçinin usulsüz bir şekilde saf dışı edildiklerini öne sürerek, Karadenizbirlik önünde toplandı. Karadenizbirlik kapısının hemen girişine ‘Kınıyoruz’ yazılmış olan siyah bir çelenk bırakan çiftçiler ardından basın açıklaması yaptılar. 400 çiftçinin adına basın açıklamasını okumuş olduğunu söyleyen Saffet Ergin, “Karadenizbirlik Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan Havza’nın ilçesinde faaliyet göstermekte olan Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin çiftçi üyeleriyiz. 2015 senesinde yeterli miktarda ayçiçeğini kooperatifimize teslim etmiştik. Ancak ayçiçeği teslim etmemize karşılık 400 üye olarak rekolte fişlerinin üzerlerinde bizim atmış olduğumuz imza gerek evraklarda gerek beyan hatasıyla bizleri bu sene yapılacak genel kuruldan saf dışı bırakmışlardır. Bizler Havzalı çiftçiler olarak hakkımızı hukuki ve yasal olarak aramak için gerekli işlemleri yapmış bulunmaktayız. Genel Müdürlüğümüzü bu konu ile ilgili daha hassas davranmaya, iktidar ile muhalefet partilerinin temsilcilerinin konuyu daha detaylı ve yakından takip etmelerini bekliyoruz” dedi.
Çiftçiler daha sonra ise siyah çelengi Karadenizbirliğe bırakarak, eylemlerine son verdiler.

Genel Müdür Erarslan: “Görsel şov yapmak yerine bunun dışında yasal yollar da bulunmakta”

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, “Çiftçilerin yapmış oldukları şikayetler ile ilgili bize yazılı olarak bir evrak henüz gelmedi. Bizlere yazılı müracaatlar ulaşması halinde biz de yasal kapsam içerisinde araştırıp, ilgili olan bakanlığa cevabını vereceğiz. Böyle görsel bir şov yapmanın dışında bir de bu işin yasal yolları bulunmaktadır. O yasal yollar takip edilip, daha sonra konu ile ilgili bize ulaşılırsa ilgili araştırmaları yapar, cevabını da bakanlığımıza veririz” diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 07.09.2016 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.