banner388

Samsun'da Çarşı Pazarda Fiyatlar El Yakıyor

Samsun'da yaz mevsiminin bitişiyle çarşı pazarda fiyatlar el yakmaya başladı.

Samsun'da Çarşı Pazarda Fiyatlar El Yakıyor

Samsun'da yaz mevsiminin bitişiyle çarşı pazarda fiyatlar el yakmaya başladı.

24 Eylül 2016 Cumartesi 15:32
Samsun'da Çarşı Pazarda Fiyatlar El Yakıyor

Samsun’da yaz mevsiminin sona ermesiyle birlikte soğuyan havalar nedeniyle halk pazarlarındaki sebze ve meyve çeşitliliği sona ererken yeni çıkan kış ürünleri de tezgahlardaki yerlerini aldılar. Pazarın bu haftaki zam şampiyonu ise fiyatı 1,5 liradan 3 liraya kadar yükselen salatalık oldu.

Samsun'da pazarcılık yapan 49 yaşındaki Ayhan Arslan, “Pazarda yeni olarak çıkan mandalinaya talep büyük, elmalar ve armutlar yeni geldi ama şu anda onlara rağbet yok. Yaz mevsiminin sona ermesiyle sera ürünlerine geçildiğinden domates, salata ve biberde azalma var, bu nedenle de fiyatlar biraz pahalı. Mesela salatalık şu anda yok ve geçen hafta kilosu 1,5 lira iken bu hafta kilosu 3 liradan satılıyordu. Bundan sonra fiyatların düşeceğini umuyoruz” diye konuştu.

Fiyatların yüksek olduğunu ve satacak mal olmadığını söyleyen 40 yaşındaki Ersin Salbaş, “Salatalık bu sene İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’ndan(İMKB) daha çok oynuyor, bir hafta 1 lira iken, 1 hafta 3 lira oluyor. Salatalıkta bir Ali Cengiz oyunu var ama hala anlayamadık, geçen hafta 1,5 liraydı, bu hafta ise 3 lira”dedi.

Pazara bu hafta giren yeni sezon bal kabağının kilo fiyatı 3 lira iken, mandalinanın kilosu 2 lira.
 

Son Güncelleme: 24.09.2016 15:42
Anahtar Kelimeler:
SamsunMandalinaBal Kabağı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.