banner388

Samsun'da büyükbaş hayvanlar aşılanıyor

Samsun'da 350 bin büyükbaş hayvana şap aşısı yapılırken 100 bin hayvana E.Coli aşısı vurulacak.

Samsun'da büyükbaş hayvanlar aşılanıyor

Samsun'da 350 bin büyükbaş hayvana şap aşısı yapılırken 100 bin hayvana E.Coli aşısı vurulacak.

20 Eylül 2018 Perşembe 12:03
Samsun'da büyükbaş hayvanlar aşılanıyor

Samsun haber - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan "Bölgesel Risklerin Azaltılmasına Dayalı Şap Hastalığının Kontrol ve Eradikasyon Projesi" kapsamında 17 Eylül-19 Kasım 2018 tarihleri arasında  56 bin işletmedeki 350 bin büyükbaş hayvana şap aşısı ve 100 bin hayvana E.Coli aşısı yapılması amaçlanıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı yaptığı açıklamada, "Şap hastalığı tüm çift tırnaklı hayvanlarda rastlanan çok bulaşıcı viral bir hastalıktır. Ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturan bu hastalık; et veriminde yüzde 30-45 ve süt veriminde de yüzde 15-35 arasında verim kayıplarına neden olmaktadır. Özellikle genç hayvanlar hastalığa karşı son derece hassas olup, ölümlerine yol açabilmektedir. Hastalıktan korunmanın yolu, 2 aylık yaşın üzerindeki tüm hayvanların altı ay aralıkla yılda iki kez aşılanmasıdır” dedi. 

Kırmacı açıklamasını şu şekilde sürdürdü; "Aşılama kampanyası, İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından belirlenen takvim çerçevesinde ve mahalleler bazında yapılacak. Mahalle muhtarlarının aşılama kampanyasını İlçe Müdürlüklerinden takip etmeleri, kampanyanın başarıya ulaşması ve yetiştiricilerin mağdur olmamaları için önem arz ediyor. Yetiştiricilerimizin kampanya döneminde hayvanlarına aşı yaptırmaları 5996 sayılı Kanun gereğince zorunlu olup, aksi takdirde cezalı duruma düşeceklerdir. Ayrıntılı bilgi almak isteyen hayvan sahiplerinin İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğüne ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 2018-09-20 13:37:28

55 komik olan ne sizce yoksa yanlış yorum mu yaptınız

Avatar
55 2018-09-20 12:31:35

Komik